In numele printesei moarte

In numele printesei moarte
Preț: 78,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 736
Format: 15x22
Categoria: Romane

DESCRIERE

Ar putea fi un basm cu grădini fermecate. Dar este o poveste adevărată, trăită de o prințesă. Selma, născută într-un palat dintr-un Istanbul feeric, un oraș ce nu va mai fi niciodată la fel, un spațiu al desfătărilor și al parfumurilor dulci.

Selma are șapte ani, dar istoria o alungă din Istanbul și o condamnă la exil. Familia imperială a Turciei este nevoită să locuiască la Beirut, mica prințesă pierzându-și țara, tatăl, copilăria și multe vise. Tinerețea o smulge din propria viața și un destinul de neînțeles o transformă în soția unui rajah indian, pe care-l vede pentru prima oară în ziua căsătoriei. În Liban, în India și în Franța, Selma rămâne o străină. Prințesa fără liniște și fără casă își trăiește iubirea în Orașul Luminilor. Dar vine războiul.

Kenizé Mourad scrie un roman cu parfumuri tari, care te farmecă de la primele pagini. Jurnalista specializată în relațiile cu Orientul Mijlociu se întoarce într-o viață străină, încercând să-i descâlcească ițele: „Mai târziu, mult mai târziu, am vrut să înțeleg cine a fost mama. Stând de vorbă cu cei care au cunoscut-o, consultând cărți de istorie, ziarele epocii și arhivele risipite ale familiei, am încercat să reconstitui episoade ale existenței ei și să retrăiesc ce a trăit ea. Și, pentru a mă apropia și mai mult de mama, am avut încredere în intuiția și în imaginația mea“.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.058 sec