Impactul terorismului asupra economiei mondiale

Impactul terorismului asupra economiei mondiale
Preț: 42,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 400
Format: 17x24
Categoria: Economie

DESCRIERE

Autorul analizează conţinutul, cauzele, dinamica, dimensiunile şi complexitatea terorismului, sursele actuale de generare şi de finanţare a acţiunilor teroriste, tema fiind pe cât de actuală şi dinamică, pe atât de controversată şi disputată, meritul autorului fiind acela de a reuşi să realizeze o evaluare pertinentă a evoluţiei fenomenului printr-o analiză cantitativă a impactului economic al terorismului asupra activităţii economice, în condiţiile globalizării. Prin rezultatele modelării economico-matematice şi statistico-econometrice, autorul lucrării invită cititorul la meditaţie independentă în legătură cu măsurarea dimensiunilor fenomenului şi a impactului acestuia asupra creşterii economice, dar şi asupra costurilor economice de ansamblu la nivel naţional şi mondial pe care le generează măsurile de securitate, pentru prevenirea şi combaterea terorismului.

Pe baza experienţei practice şi a studierii atente a cazuisticii în domeniu, autorul insistă asupra rolului actorilor internaţionali în combaterea terorismului şi a crimei organizate, primordială fiind cooperarea între structurile interne de aplicare a legii şi de informaţii, la nivel naţional şi internaţional, în scopul blocării obţinerii de fonduri care pot finanţa activităţile teroriste sau care asigură continuarea şi dezvoltarea celor de trafic de droguri, de armament şi a migraţiei ilegale. Este menţionat rolul instituţiilor internaţionale şi regionale precum Interpol, G-8, Europol sau Eurojust, care contribuie la asigurarea unui dialog eficient între statele care se confruntă cu ameninţări teroriste sau criminale. Astfel, diplomaţia şi cooperarea internaţională reprezintă factori-cheie pentru menţinerea securităţii interne şi internaţionale şi constituie nucleul elaborării unei strategii de acţiune, pe termen lung, împotriva terorismului.

Lucrarea domnului dr. George-Viorel Voinescu se constituie într-un elaborat ştiinţific cu pronunţat grad de autenticitate, aplicată la specificul temei abordate, principalul atu fiind acurateţea în utilizarea terminologiei, în elaborarea conceptelor, precum şi analizele minuţios argumentate din punct de vedere economic.

Prof. univ. dr. Ioan T. Bari

Profesor emerit

Academia de Studii Economice, Bucureşti

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.020 sec