Imageria inimii. O cale către iluminare

Imageria inimii. O cale către iluminare
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Cartea a fost scrisă ca urmare a feedback-ului excepţional primit de la cititorii din întreaga lume pentru Aici, acum este tot ceea ce avem şi detaliază capitolele despre Imageria Inimii – cel mai vechi sistem spiritual cunoscut – din precedenta carte. Aşa cum ne-au obişnuit, Daniel (Tezin Rinchen) şi maeştrii lui tibetani ne împărtăşesc informaţii din comoara de înţelepciune tibetană, care au dăinuit prin timp tocmai datorită eficienţei lor. Ei ne explică, printre altele: cum să trăim în Inimă, cum să încetinim ritmul ca să ne bucurăm de frumuseţea vieţii, cum să evadăm din închisoare minţii, cum să înţelegem scopul vieţii, cum să obţinem claritatea care ne este atât de necesară într-o lume confuză, care pare să-şi fi pierdut reperele, cum să atingem iluminarea şi să ne eliberăm, astfel, de ciclul reîncarnărilor.

După mii de ani în care învăţăturile budismului tibetan au fost transmise pe cale orală unui număr mic de iniţiaţi, odată cu schimbarea energiei şi cu transformările semnificative prin care trece Pământul, răspândirea acestor învăţături a căpătat amploare, iar cartea lui Daniel se înscrie şi ea în acest proces, venind în întimpinarea nevoii de cunoaştere a fiecăruia dintre noi.

Meritul cărţii lui Daniel este acela de a transmite informaţii valoroase pentru evoluţia spirituală, într-un limbaj accesibil şi clar. Cartea are o bogată componentă teoretică (învăţături străvechi tibetane) şi una practică (exerciţii şi meditaţii). Ca element inedit, această carte conţine o serie de imagini în care Daniel ilustrează modul de efectuare a unor exerciţii tibetane.

Despre autor:

Daniel Mitel este prima persoană din lume (din epoca modernă) ce explică şi defineşte originea sistemului străvechi de Imageria Inimii, care este considerat a fi primul şi cel mai simplu sistem spiritual. Călătoreşte în lumea întreagă, ajutându-i pe oameni să-şi înţeleagă legătura intimă cu Dumnezeu.

A început să predea Meditaţia Zen în 1981, iar în perioada 1981-1992 a practicat Meditaţia „Respiraţia Spinală”; mai târziu a descoperit că practica, de fapt, Kriya Pranayama a Marelui Maestru Kriya Yoga, Babaji. Din 1996, susţine pe tot globul workshop-uri de „Meditation Day” şi Imageria Inimii.

După câţiva ani petrecuţi în meditaţie în nordul Tibetului, în 1999, Daniel a creat Şcoala Inimii. După zece ani, la Toronto, a creat Şcoala de Meditaţie.

Conferenţiar şi maestru internaţional de arte marţiale, Daniel s-a dedicat activităţii de a inspira lumea să treacă de la violenţă, la pace şi de la mânie, la iubire.

Pe lângă atelierele sale („Meditation Day”, Kriya Yoga şi Imageria Inimii), Daniel mai aduce lumii şi seminarul „Trezirea Inimii Iluminate”, al marelui maestru Drunvalo Melchizedek.

Prin aceste seminarii spirituale şi prin tot ceea ce face, Daniel împărtăşeşte un mesaj de speranţă şi noi posibilităţi oricui doreşte să experimenteze o nouă înţelegere a vieţii – o înţelegere care vine din inimă.

Mai multe informaţii puteţi afla vizitând: www. danielmitel. com şi www. heartimagery. org.


Fragment din carte:

PREFAŢĂ

Maeştrii experimentează şi predau. Noi învăţăm şi experimentăm. E o diferenţă însemnată. Noi suntem discipoli, nu inovatori. Un Maestru este un creator conştient. Noi încercăm să fim destinatari conştienţi. A încerca nu este un lucru facil într-o lume a polarităţii. Simplul act al încercării ne menţine într-o roată epuizantă, nesfârşită, a reîncarnărilor aici, în această dimensiune.

Imageria Inimii: O cale către iluminare ne oferă o cheie pentru a scăpa de această încercare fără sfârşit. Imageria Inimii vă ajută să căpătaţi din nou conştiinţa unui copil şi să deveniţi o fiinţă umană renăscută. E o nouă viaţă şi o ocazie de a vă îndruma propria energie către conştiinţa cosmică. De ce am face una ca asta? Pentru că ne-am săturat să fim maşini, roboţi; oameni fără personalităţi.

Suntem saturaţi şi epuizaţi de propriile gesturi, gânduri şi acţiuni repetitive. Ceea ce vedem astăzi în jur reprezintă o demonstraţie limpede a faptului că mintea a dat greş.

Iar când mintea dă greş, mai rămâne doar o posibilitate: inima.

Imageria inimii: O cale spre iluminare este o continuare a cărţii Acum, aici este tot ceea ce avem şi dezvăluie exerciţii şi meditaţii specifice celui mai vechi sistem spiritual: Imageria Inimii. Este o comoară de sfaturi, meditaţii şi exerciţii provenind direct de la doi dintre ultimii Mari Maeştri ai Imageriei Inimii.

Ei trăiau în zona Tibetului, dar nu asta e important. Precum alţi Mari Maeştri ai Imageriei (Anastasia din Rusia, Collette Aboulker-Muscat din Ierusalim sau Ana Pricop din România), locaţia şi timpul în care au trăit pe această planetă este complet irelevantă pentru ei. Ei puteau schimba orice: trecutul, prezentul şi viitorul. Puteau da înapoi orice acţiune sau gând. Este ceva dincolo de înţelegerea noastră.

Amintiţi-vă că tot ceea ce vă înconjoară e doar un vis şi vă puteţi trezi în orice moment, dacă vă doriţi cu adevărat.

Daniel Mitel

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0168 sec