Ickabog - J. K. Rowling

Preț: 48,48 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2021
Pagini: 328
Format: 13x20

DESCRIERE

Înalt cât doi cai. Cu ochi strălucind ca niște globuri de foc. Cu gheare lungi, ascuțite ca briciul. Așa vine Ickabog...

Regatul Cornucopiei a fost odată cel mai fericit din lume. Avea o grămadă de aur, un rege cu cele mai stilate mustăți pe care ți le-ai putea imagina, și măcelari, brutari și brânzari ale căror bucate rafinate te făceau să dansezi când le mâncai.

Toate erau perfecte – cu excepția încețoșatei Mocirlova, țara de sus, care, potrivit legendei, era sălașul monstruosului Ickabog. Oricine cu scaun la cap știa că Ickabogul era doar o poveste, de speriat copii spre a fi cuminți. Dar poveștile, când devin mituri, au o calitate ciudată: uneori prind viață și ajung incontrolabile.

Ar putea un mit să detroneze un rege îndrăgit? Ar putea un mit să îngenuncheze o țară fericită? Să împingă doi copii curajoși într-o aventură pe care nu au căutat-o și la care nu s-au așteptat niciodată?

Intră în paginile acestei cărți și vei descoperi un basm strălucit de original creat de una dintre cele mai mari povestitoare ale lumii. Plină de personaje mai mari decât viața, evenimente extraordinare și un mesaj de neuitat despre puterea speranței și a prieteniei, aceasta e o poveste la care cititorii tineri și bătrâni vor dori să se întoarcă, iar și iar.

 

J. K. Rowling este autoarea celor șapte cărți din seria Harry Potter, care s-au vândut în peste 500 de milioane de exemplare, au fost traduse în peste 80 de limbi și ecranizate în opt filme de mare succes. A mai scris trei volume asociate publicate în scopuri caritabile, inclusiv Animale fantastice și unde le poți găsi, care a devenit ulterior sursa de inspirație pentru o nouă serie de filme, cu scenarii scrise de asemenea de J. K. Rowling. A continuat povestea lui Harry, ca adult, într-o piesă de teatru, Harry Potter și copilul blestemat, pe care a scris-o împreună cu dramaturgul Jack Thorne și regizorul John Tiffany.

J. K. Rowling a primit numeroase premii și distincții pentru cărțile ei. Prin intermediul fundației sale caritabile, Volant, susține numeroase cauze, și este fondatoarea fundației de caritate Lumos.

A vrut să fie scriitoare de când se știe și cel mai bine se simte când poate să stea într-o cameră, plăsmuind povești. Locuiește împreună cu familia sa în Scoția.

 

Ickabog a fost publicată inițial online astfel încât familiile să se bucure de poveste în timpul lunilor de izolare din 2020 iar cartea este minunat ilustrată de tinerii câștigători ai Concursului de Ilustrații „Ickabog“.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0205 sec