Iazuri de gradina. Planificare, constructie si intretinere

Iazuri de gradina. Planificare, constructie si intretinere
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 116
Format: 18x28

DESCRIERE

Iazuri de gradina. Planificare, constructie si intretinere - Ulrich E. Stempel

Cei care s-au decis sa-si amenajeze un iaz sunt indrumati, pas cu pas, cum sa aleaga locul ideal pentru amplasarea acestuia, care sunt dimensiunile sale adecvate astfel incat sa se integreze armonios in peisajul gradinii, care sunt materialele de constructie cele mai potrivite pentru tipul de iaz ales, cum sa se asigure iluminarea iazului pe timp de noapte, care sunt animalele si plantele cele mai indicate pentru popularea iazului.

Nu lipsesc, desigur, sfaturile pentru intretinerea iazului in fiecare sezon...

Din carte:

Referinţa de înălţime şi măsurarea înălţimii marginii iazului sub orizontala de referinţa a înâlţimii

Bineînţeles, se pune întrebarea cum ajunge excavatorul la locul de amplasare a iazului dumneavoastră. In grădinile unde totul este deja amenajat, excavatorul ar face mai mult rău decât să ajute.

Marcarea zonelor adânci cu nisip

Pentru amenajarea diferitelor zone cu apă, iazul de grădină va fi prevăzut cu terase ta diverse înălţimi. Terasete orizontale sunt săpate cel mai bine oblic cu hârleţul şi astfel rămân stabile.

O modelare ulterioară cu pământ sau nisip este inoportună, deoarece, de cete mai multe ori. atunci când aplicaţi folia, materialul alunecă.

Se poate verifica cu o nivelă cu bulă de aer sau un furtun umplut cu apă (nivelă cu furtun cu apă) dacă terasele de pământ corespund proiectului.

In acest scop, cel mai bine este sâ bateţi un ţăruş de lemn de care veţi fixa nivela cu furtun cu apă, după care puteţi verifica înălţimile terasărilor de jur-împrejur, în mai multe puncte. Marcaţi de fiecare dată cu un ţăruş unde şi cât mai trebuie să săpaţi.

Stratul superior al excavarii este numit pământ de suprafaţă. Acest pământ ar trebui depozitat separat, lângă zona iazului (de exemplu, pe o bucată de folie). In funcţie de configuraţia aleasă, pământul de suprafaţă.

Sfat practic:

După îndepărtarea stratului superior de pământ (pământul de suprafaţă), săpaţi începând mai întâi cu zona cea mai adâncă şi lucraţi către margine.

Amenajarea de lumini şi efecte de apă

Serile pe malul iazului din grădină pot deveni mai frumoase dacă întregul decor acvatic este iluminat cu bun-gust. In comerţ găsiţi o multitudine de produse care pot fi montate în interiorul şi în jurul iazului de grădină.

Există reflectoare subacvatice, dar şi spoturi deasupra nivelului apei. cu LED-uri.

Tipuri de corpuri de iluminat

Sursele de lumină cu LED-uri sunt foarte potrivite pentru iluminarea ornamentală a elementelor de decor cum ar fi pâraiele şi blocurile eratice din jurul iazului. In combinaţie cu apa ţâşnitoare se pot crea jocuri fascinante de lumini.

Efecte spectaculoase de lumină la mal pot fi create cu lămpi sferice sau cilindrice sau cu spoturi de lumini. Dar şi iazul il puteţi transforma într-o mare de lumină.

Cu lămpi plutitoare şi spoturi subacvatice colorate puteti crea propria dumneavoastră operă de artă acvatică.

Cu tot entuziasmul, iluminarea ar trebui astfel realizată încât animalele de apa să nu fie deranjate în mod inutil.

Lămpile solare au avantajul de a se stinge de la sine. la un moment dat în noapte - adică atunci când se descarcă acumulatorul

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1141 sec