Ia initiativa. Cum schimba totul asumarea responsabilitatii

Ia initiativa. Cum schimba totul asumarea responsabilitatii
Preț: 19,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-8637-46-4
Anul publicării: 2015
Pagini: 286

DESCRIERE

Ia initiativa. Cum schimba totul asumarea responsabilitatii - John Izzo

Este o carte care doreşte să schimbe perspectiva dumneavoastră despre cum puteţi avea o carieră de succes, un loc de muncă excelent, relaţii interumane mai reuşite, şi în acelaşi timp de a contribui la construirea unei lumi mai bune.

John Izzo pleacă de la premiza că nicio problemă nu se rezolvă de la sine şi că orice schimbare, atât în viaţa personală cât şi cea a comunităţii începe mai întâi prin implicarea directă, prin propria iniţiativă, nu aşteptând implicarea celorlalţi. Ia iniţiativa!, după cum sugerează şi titlul, susţine că aproape orice probleme, de la dificultăţi personale şi provocări de afaceri, până la probleme sociale, pot fi rezolvate dacă ne propunem noi înşine să creăm schimbarea, în loc să privim la ceilalţi. Ca factori activi ai schimbării, ne vom simţi mai fericiţi, mai puţin stresaţi şi mai fericiţi.

John Izzo propune o serie principii convingătoare pentru „crearea unei culturi a luării iniţiativei”, care permit oricui, oriunde şi oricând să aducă o schimbare pozitivă în lumea noastră şi să facă diferenţa. Încercând să demonteze stereotipurile asociate cu inerţia şi indiferenţa – nu este treaba mea, eu sunt unul singur, eu nu am calitatea de lider – autorul ilustrează îndemnul de a lua iniţiativa prin câteva poveşti inspiratoare despre curajul oamenilor simpli de a lupta împotriva curentului şi de a pune lucrurile în mişcare.

Aflăm astfel povestea Silvanei Fucito, proprietara unui magazin din Napoli care a ţinut piept Mafiei; vedem cum doi adolescenţi au iniţiat o mişcare, devenită internaţională, împotriva agresivităţii în şcoli; luăm cunoştinţă de modul în care directoarea executivă a unei divizii în pragul falimentului a transformat-o într-un centru de profit; şi învăţăm compasiunea odată cu Devin Hibbard, care a ajutat femeile sărace din Uganda să aibă parte de o viaţă demnă prin fundaţia BeadforLife.

Într-o lume a indiferenţei, în care fiecare nu se gândeşte decât la interesele proprii, mesajul pe care ni-l transmite John Izzo ne încurajează să acţionăm când ceilalţi nu o fac, să vorbim deschis când restul lumii tace şi să ridicăm privirea când toţi ceilalţi ţin capul plecat.

„Atunci când hotărâm să facem ce putem acolo unde ne aflăm, în loc să aşteptăm să acţioneze ceilalţi, ne simţim mai puternici şi realizăm mai multe. În plus, dincolo de lumea noastră personală, cele mai multe dintre problemele zilelor noastre pot fi soluţionate doar prin decizia fiecăruia dintre noi de a acţiona în sfera noastră de putere.“ - John Izzo, Ia iniţiativa!

John Izzo este unul dintre cei mai prestigioşi vorbitori pe teme de leadership, cultură corporatistă, dezvoltare personală şi responsabilitate socială în afaceri din Statele Unite şi din lume şi, în acelaşi timp, autor de bestselleruri, jurnalist şi coach executive. În fiecare an, el este invitat să vorbească la peste o sută de evenimente de gen din toată lumea.

Pe parcursul ultimilor douăzeci de ani, el s-a adresat unui număr de peste un milion de persoane, a predat la două universităţi importante (Universitatea California din San Diego şi Universitatea de Stat din Kent) şi a ajutat peste şase sute de organizaţii să efectueze schimbări culturale sustenabile, cum ar fi WestJet, Tim Hortons, Hewlett Packard, TELUS, Applebee’s, IBM, Walmart, Mayo Clinic şi Clorox. Activitatea sa a fost prezentată de importante posturi de televiziune precum CNN, CBC şi în publicaţiile Wall Street Journal, Fast Company şi Maclean’s.

CUPRINS:

Prefata

Capitolul 1 Cele 5 randuri ale responsabilitatii

Capitolul 2 Nu este treaba mea, nu este vina mea

Capitolul 3 Eu sunt unul singur

Capitolul 4 Doar naivii schimba lumea

Capitolul 5 Responsabilitate 100%/zero scuze

Capitolul6 Fă ceva... fa orice

Capitolul 7 începe întotdeauna din încăperea în care te afli

Capitolul 8 Calitatea de lider nu se referă la o funcţie

Capitolul 9 Ia iniţiativa şi vorbeşte deschis

Capitolul 10 Cine sunt eu ca să iau iniţiativa?

Capitolul 11 Crearea unei culturi a luării iniţiativei

Capitolul 12 O singură persoană contează întotdeauna


RESURSE
Luarea iniţiativei pentru schimbare
Teme-cheie din această carte

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.052 sec