Homeopatie in psihoterapie

Homeopatie in psihoterapie
Preț: 28,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 304
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Homeopatie in psihoterapie. Remedii in terapia cognitiv-comportamentala - Mirela Pop


…autoarea subliniază importanţa utilizării empatiei şi a atitudinii nonevaluative a terapeutului, în vederea facilitării colaborării terapeutice şi a înţelegerii comportamentelor dezadaptative ale pacienţilor.

Prin investigarea atitudinilor şi cogniţiilor negative, terapeutul oferă un remediu homeopatic, dar şi un contraargument la ideile negative ale pacienţilor.

In această privinţă, Mirela Pop susţine ideea unui efort empatic dirijat din partea terapeutului în direcţia reexaminării experienţelor emoţionale negative ale unui pacient şi trasează legături între sentimentele inadecvate ale pacientului şi cogniţiile sale disfuncţionale.

In această manieră, autoarea susţine că un clinician va putea să înţeleagă mai bine experienţele pacientului său şi să adopte o perspectivă corectă prin intermediul căreia poate examina în mod eficient sistemul său de convingeri deficitare.

Autoarea consideră că homeopatia şi psihoterapia cognitivă devin cu adevărat eficiente atunci când accentul se va pune pe identificarea reală a sistemului de convingeri disfuncţionale ale individului.

In homeopatie, remediul care funcţionează este cel al cărui nucleu psihic seamănă cât mai bine cu sistemul de convingeri iraţionale şi dezadaptative ale pacientului.

In psihoterapia cognitivă, odată identificate şi developate aceste convingeri iraţionale, pacientul va putea să lucreze asupra lor şi să le modifice...


…volumul de fata este o calatorie captivanta prin sufletul omenesc. O carte cu totul noua si originala, scopul ei fiind acela de a te face sa gandesti despre tine si despre metodele pe care le poti utiliza in vederea combaterii gandurilor disfunctionale, sentimentelor negative si comportamentelor dezadaptative.

Din aceasta perspectiva, "medicamentele pentru suflet" (astfel si-a intitulat initial autoarea lucrarea), respectiv remediile homeopate prescrise in cadrul psihoterapiei cognitive, sunt menite sa ne restabileasca mult dorita stare de sanatate fizica si psihica...

Avem in fata un manual valoros de interpretare a simptomelor noastre fizice si psihice. Un manual de care avem cu totii nevoie, fie atunci cand ne gasim intr-o stare buna de sanatate, pentru a sti cum sa o mentinem, fie atunci cand ne confruntam cu o suferinta pe care dorim sa o tratam.

Aderand la stravechiul principiu "Similia similibus curantur" (cele asemanatoare vindeca lucruri asemanatoare), autoarea gaseste un punct de interferenta captivant intre psihologia cognitiva si homeopatie, propunand un demers terapeutic bine sistematizat, acela al psihologiei cognitiv-homeopatice. Dr. Odette Dimitriu


CUPRINS:

Cuvant inainte

Introducere

Capitolul I: Ce este omul?

Capitolul II: Ce este boala?

Capitolul III: Reguli de programare mentala

Capitolul IV: Erori de programare mentala

Capitolul V: Stima de sine

Capitolul VI: Frica de moarte

Capitolul VII: Boala - remaniere cognitiva

Sistemul respirator si cutanat

Sistemul digestiv

Ficatul

Sistemul nervos

Sistemul cardio-vascular

Sistemul urinar

Sistemul de reproducere

capitolul VIII: Sepanarea softului uman

Concluzii
Anexa - tipuri de personalitate

Bibliografie


Autor: Mirela Pop

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.020 sec