Hering roşu fără muştar

Hering roşu fără muştar
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 416

DESCRIERE

Vinovatul trebuie găsit şi pedepsit!
Pregătiţi-vă de o nouă aventură în compania Flaviei de Luce, copilul detectiv

E noapte în Palings, micul luminiş de pe domeniul Buckshaw, unde bătrâna ghicitoare şi-a parcat peste noapte caravana. Sub razele înşelătoare ale lunii, Flavia de Luce, chimist pasionat şi detectiv amator de senzaţii tari, descoperă că bătrâna care i-a citit trecutul în apele ceţoase ale unui glob de cristal zace acum pe jumătate moartă... Oare cineva a încercat să se răzbune? Sau să fie vorba despre un tâlhar?

Și pentru că o întâmplare sinistră nu vine niciodată singură, în grădina cu fântâni de la Buckshaw, Flavia descoperă un cadavru care atârnă în bătaia vântului. O nouă crimă tulbură apele de la conacul familiei de Luce. Cu toate că nu are voie să iasă din camera ei pe durata anchetei, eroina noastră reuşeşte şi de data aceasta să evadeze. Călare pe Gladys, bicicleta însetată de aventuri, făcând slalom printre fuioarele de ceaţă care sfrede¬lesc ici şi colo peisajul rural, Flavia adună indiciu după indiciu...

Hering roşu fără muştar este al treilea dintr-o serie de cinci romane, serie a cărei protagonistă este Flavia de Luce, fetiţa detectiv pasionată de chimie.
Succesul mondial a început cu primul roman din seria respectivă, Plăcinta e dulce la sfârşit, carte tradusă în 36 de limbi şi recompensată în 2007 cu Dagger Award, precum şi cu numeroase alte distincţii literare.
Eroină de neuitat, Flavia de Luce aduce un suflu nou în literatura poliţistă şi a sedus deja numeroşi cititori din Marea Britanie, Statele Unite, Canada, Germania. La cei 11 ani ai ei, Flavia este o puştoaică vioaie şi imprevizibilă, cu un simţ al observaţiei ieşit din comun, capabilă de asociaţii dintre cele mai neaşteptate şi de unele deducţii logice demne de un Sherlock Holmes. Pasionată de chimie, în special de prepararea otrăvurilor, ea îşi foloseşte cunoştinţele despre substanţe şi compuşi chimici în dezlegarea cazurilor misterioase cu care se confruntă comunitatea din Bishop Lacey.

Alan Bradley trăieşte în Canada, a publicat numeroase poveşti pentru copii, precum şi o carte de memorii (The Shoebox Bible, în 2004) şi a lucrat ca jurnalist în presa canadiană.

La Editura TREI, în aceeaşi serie au apărut:
PLĂCINTA E DULCE LA SFÂRȘIT
BURUIANA CARE ÎMPLETEȘTE ȘTREANGUL


Premii obţinute de seria Flavia de Luce a lui Alan Bradley

CRIME WRITER’S ASSOCIATION DAGGER AWARD
BARRY AWARD
AGATHA AWARD
MACAVITY AWARD
DILYS WINN AWARD
ARTHUR ELLIS AWARD
www.flaviadeluce.com

Titlul original: A Red Herring Without Mustard
Limba originală: engleză
Traducere de: Monica Vlad
Anul apariţiei: 2012

Nr. de pagini: 416

ISBN: 978-973-707-579-6

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0136 sec