Hârtiile Masculului

Hârtiile Masculului
Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Romane

DESCRIERE

„Ce este acela un burbac? Dar un fuscubrah? De ce e important pruţul şi cum se fabrică el? De ce se strivesc chirunţii cu pumnul? În fine, ce afirmă «principiul subtil al ştiinţei»? Veţi găsi răspunsurile la (aproape toate) aceste întrebări chinuitoare în Hârtiile masculului. Undeva între fantezie steampunk, bravă lume nouă şi «călătorie» swiftiană, minunatul roman al lui Silviu Gherman, scris cu imaginaţie şi umor, ar deveni, într-o literatură normală, un bestseller, şi şi-ar face autorul celebru.“
Rareș Moldovan
„Hârtiile masculului e o carte ciudată și crudă. Nu-i nici fantasy, nici SF, deși ar putea fi ambele. Se întâmplă într‑un viitor nu foarte îndepărtat, dominat de femei gigant, de o frumuseţe trupească orbitoare, dar posedate de capricii greu de satisfăcut. Pe măsură ce înaintezi în lectură, descoperi o lume rece și deprimantă, în care reproducerea sexuată a dispărut, în care masculii și celelalte creaturi imperfecte sunt sclavii unei programări care le face imposibilă revolta. Pe fundalul unui oraș în ruină, Gherman scoate la iveală măruntaiele relaţiilor dintre masculi și femele, construind un roman sordid, plin de umor negru și delicioase jocuri de limbaj. Nu ne rămâne decât să facem cu toţii bașkiya.“
Cristian Neagoe

Hârtiile Masculului e o poveste apocaliptică venită dintr-o experienţă foarte personală și stranie. În urmă cu câţiva ani, după ce se pronunţase divorţul, mă plimbam pe stradă oarecum plouat. Din cauza unor întâmplări pe care nu mi le mai amintesc exact, dar care au implicat lumea ocultă, institutul de la Măgurele și un mercenar, am avut o viziune clară a viitorului. Șocul a fost extrem de puternic și am avut nevoie de tratament de specialitate timp de un an de zile. În timpul convalescenţei am găsit resursele să descriu ceea ce am văzut. De altfel, așa m-am și înzdrăvenit.

Hârtiile Masculului au originalitate în măsura în care eu am fost unealta care le-a scos la lumină. Totuși, în absenţa unor persoane remarcabile precum Dl. Vârlan din Congregaţie, profesorul Simion Andronache (împreună cu asistentul său Niculae Mălăiţă), bunul meu prieten Victor Spahiu, regretatul savant Ilarion Posea de la Cluj, fără a-i uita pe generoasa doamnă Gina Pârvu și pe domnul Ejiofor Obikwelu, textul n-ar fi văzut niciodată lumina zilei. Tuturor le sunt profund îndatorat.

Prezentare Autor
M-am născut pe 25 iulie 1981 în Braşov. Am urmat un excelent liceu de artă, apoi am plecat la Bucureşti, unde am pendulat între o facultate administrativă şi una de actorie. Continui să fiu actor doar cu numele. M-am angajat la o corporaţie. În 2008 am înfiinţat Mes Quins, o formaţie de pop sintetic cunoscută ca „floarea undergroundului“. Tot în acelaşi an am început să postez regulat pe pagina mea de Youtube scurte filme comice.
Am publicat până acum două cărţi: Scurta şi plictisitoarea viaţă a lui Kjus, Polirom, 2005 şi Cele mai frumoase creiere, Cartea Românească, 2008 (Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor Bucureşti).
Misoginismul, inadecvarea şi mai multe eşecuri sentimentale au dus la apariţia Hârtiilor Masculului, cartea unei lumi în care am trăit ani de zile şi în care nu vreau să mă mai întorc. Tot ce am scris aici e adevărat.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0321 sec