Harry si Meghan. Drumul spre libertate

Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 336
Format: 13x20
Categoria: Memorii/Jurnale

DESCRIERE

Harry & Meghan - Drumul spre libertate. Odiseea unei familii regale moderne

Harry & Meghan - Drumul spre libertate este o carte care te face sa te intrebi, inca din primele pagini: Daca iubirea presupune atata sacrificiu, ce le ramane dupa ce trece chinul? Daca in acest drum al lor spre eliberare, cei doi sacrifica sentimentele puternice si linistea, spulberand misterul care i-a unit la inceput? Caci in incercarea lor de a face monarhia mai accesibila s-au lovit de prejudecatile presei tabloide, maniind un popor al carui conservatorism vechi de secole nu poate fi prea usor indulcit. S-au trezit adulati, condamnati si sacrificati pe altarul opiniei publice, fiind nevoiti sa se retraga dintr-o viata pe care-si propusesera sa o traiasca in linia intai, nu pe tusa, goniti de articole pline de venin. Cei doi aveau atatea planuri si visuri la inceputul activitatii lor ca membrii de rang inalt ai Familiei Regale, planuri care nu au incaput in niciun bagaj pe care l-au purtat peste Ocean in cautarea unui nou destin pe care, si astazi, incearca sa si-l contureze. Cititorii vor descoperi cat de fragila este, de fapt, linia dintre familie si institutia monarhiei, caci biografia atinge si subiectul sensibil al relatiei fracturate dintre Harry si fratele sau, William, o relatie care pare acum tot mai greu de restabilit. - Elena Stoichita, Redactor-Sef OK! Magazine

 
Lectura obligatorie pentru orice fan al familiei regale moderne. - BuzzFeed. com
 
The definitive book about Meghan and Harry. - TheCut. com
 
Omid Scobie este un scriitor din Londra, editor regal pentru Harper's Bazaar, colaborator la ABC News, moderator Good Morning America si gazda popularului podcast regal ABC, The Heir Pod. Scobie a devenit o voce autoritara asupra vietilor si eforturilor filantropice ale membrilor mai tineri ai Familiei Regale.
 
Carolyn Durand este producator si scriitor. A petrecut aproape doua decenii lucrand in Londra, in relatia cu Palatul Buckingham, Palatul Kensington, Clarence House si alte evenimente internationale majore. In acea perioada, ea a produs mai multe interviuri cu membrii familiei regale, inclusiv printul Harry. Contribuie la O, The Oprah Magazine, Elle Magazine si la alte companii de stiri americane si britanice.
 
 
Apetenta romanilor pentru tot ceea ce inseamna regalitate ne-a facut sa abordam, in paginile revistei OK!, pe care o coordonez de mai bine de zece ani, multe aspecte ce tin de viata monarhiei britanice. Si nu de putine ori am ramas surprinsi sa descoperim ca figurile regale pe coperta revistei aduceau vanzari mai mari decat in cazul oricarei vedete comerciale, cu notorietate.
Melanjul dintre poveste, mister si cutume vechi de sute de ani a starnit mereu curiozitatea oamenilor. Si pentru ca monarhia Marii Britanii este cea mai populara, iar presa lor locala extrem de vocala in ceea ce priveste furnizarea de informatii in legatura cu ea, aceasta noua biografie neautorizata, dar extrem de bine documentata, scrisa de reporterii regali Carolyn Durand si Omid Scobie, a surprins intreg mapamondul. Harry & Meghan - Drumul spre libertate ofera perspectiva de spectacol asupra vietii celor doi duci, ale caror aripi au fost frante de expunerea negativa in presa, pe fundalul unei monarhii mute, dominata de un conservatorism condamnat de multi, inclusiv de cei doi "razvratiti".
 
Povestea lor este un basm modern cu printi si printese, care nu a fost privat de "uneltele de tortura" ale acestei epoci, in care retelele sociale si presa online te ridica si te coboara asa cum niciodata nu o va mai putea face presa tiparita, pe ale caror pagini englezii mai savureaza si astazi celebrul meniu "fish & chips" la gheretele stradale.
 
Asadar, pentru a ne da seama ce-i uneste si ce-i face diferiti pe cei doi protagonisti, le sunt urmarite destinele in paralel, formarea lor ca adulti si urmele lasate de momentele importante din vietile lor. Descoperim o Meghan provenind dintr-o familie cu multe tare si un Harry ce purta cu el povara prematura a mortii celei care l-a invatat ce inseamna libertatea, mama lui, Printesa Diana, dar si traumele lasate de actiunile lui pe front, in calitate de membru activ al Armatei Britanice. Cartea abunda in detalii mai putin stiute ale vietilor lor, obtinute de cei doi jurnalisti prin intermediul surselor pe care au evitat sa le divulge chiar si dupa lansarea cartii. Una dintre ele fiind chiar Meghan prin intermediul tertilor.
 
La inceput, in drumul lor in cautarea propriei identitati ca si cuplu si, mai apoi, ca si familie regala, discretia a fost paravanul cel mai de pret. Odata cu disparitia acesteia s-a spulberat misterul si a patruns in viata lor haosul. Un haos cu care poate doar iubita lui mama, Lady Di, se mai confruntase. [...] Insa, dincolo de luptele intestine, de faptul ca ei pun propria fericire mai presus de titluri si de faptul ca au avut foarte putin sprijin din partea monarhiei atunci cand au ales acest nou drum, cartea lasa sa se inteleaga faptul ca ei au plecat in cautarea unei libertatii la care au tanjit, de fapt, cu mult inainte de a se cunoaste. - Elena Stoichita, Redactor-Sef OK! Magazine

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0144 sec