Guvernarea Constantin Sanatescu. Stenogramele sedintelor consiliului de ministri. vol. II (20 octombrie-29 noiembrie 1944)

Preț: 27,80 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

Volumul al doilea al lucrarii Stenogramele sedintelor Consiliului de Ministri. Guvernarea Constantin Sanatescu cuprinde stenogramele de la sfarsitul primei guvernari a generalului C. Sanatescu, incepand cu acea vineri, 20 octombrie 1944, si continua cu stenogramele sedintelor celei de-a doua guvernari, care s-a desfasurat intre 4 noiembrie si 2 decembrie 1944. Ultima stenograma din volum este, insa, din 29 noiembrie 1944.
Extras dintr-una din sedintele de guvern:
"Dl. I. Maniu: Domnilor, este o chestiune foarte importanta: S-au distribuit refugiatilor din Basarabia si Bucovina anumite formulare, pe care trebuie sa le complecteze. Si atunci, a venit la mine o mare delegatie, care mi-a pus urmatoarea problema: Noi am primit aceste formulare, pe care trebuie sa le complectam. Dar daca complectam aceste blanchete, noi declaram ca suntem refugiati si nu suntem romani. Noi ne socotim romani. Noi ne socotim romani si va rugam sa luati o masura oarecare, pentru ca maine poate veni un ucaz din Rusia, prin care se va ordona ca toti cei cari nu suntem romani sa plecam ca romani din Romania, in Rusia. Noi insa vrem sa fim cetateni si sa ramanem aici in Romania. Daca dam aceste declaratii, nu mai suntem socotiti supusi romani si ramanem in bataia vantului"

Marcel Dumitru Ciuca

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0185 sec