GUVERNAREA CONSTANTIN SANATESCU. Stenogramele sedintelor consiliului de ministri. vol I (august- noiembrie 1944)

GUVERNAREA CONSTANTIN SANATESCU. Stenogramele sedintelor consiliului de ministri. vol I (august- noiembrie 1944)
Preț: 22,89 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 400
Format: 17x24
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Descriere:
Corpusul de documente ale Istorie romane contemporane, intitulat Stenogramele sedintelor Consiliului de Ministri, intiat de prof. Marcel-Dumitru Ciuca, din care au aparut 11 volume dedicate guvernarii maresalului Ion Antonescu, se continua cu guvernarea generalului Constantin Sanatescu, ce va cuprinde doua volume.
Cititorul are, astfel, posibilitatea sa completeze si sa compare informatiile istorice oferite de Jurnalul generalului Sanatescu cu cele aflate din stenogramele sedintelor Consiliului de Ministri, in mod direct, fara inteventia sau interpretarea cuiva.
In sedintele Consiliului de Ministri, reprezentantii diferitelor partide politice discutau evenimentele curente din Romania, generatoare ale unor dificultati extrem de grele pentru poporul nostru, si cautau solutii pentru rezolvarea lor. Era tocmai momentul intrarii trupelor sovietice in tara, care creau si ele probleme deosebite. Intre altele, in Consiliul de Ministri se cerea ca, odata cu trecerea armatei sovietice in Transilvania, sa intre si trupele romanesti si "unde a pus piciorul soldatul roman, de acolo sa nu-l mai scoata".
Problematica discutiilor din sedintele Consiliului de Ministri este extrem de variata si sugereaza cititorului greutatile prin care a trecut neamul romanesc in acei ani, unele dintre ele necunoscute contemporanilor nostri, dispusi adesea sa le ignore.
La sfarsitul volumului este reprodus textul Conventiei de armistitiu.

Marcel Dumitru-Ciuca

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.026 sec