Gradina ceturilor din amurg

Gradina ceturilor din amurg
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-46-4132-1
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 400
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere din limba engleza si note de Irina Bojin

Roman distins cu Man Asian Literary Prize 2012, Walter Scott Prize 2013 si nominalizat la Man Booker Prize in 2012

Un roman de o frumusete tragica, delicata si misterioasa, o incursiune in istoria brutala a Malaeziei

Romanul Gradina ceturilor din amurgeste povestea vietii fascinante a judecatoarei Teoh Yun Ling. Structurata pe trei planuri temporale, actiunea romanului se intoarce in trecut, la perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, cind Yun Ling si sora ei, Yun Hong, sint prizoniere intr-un lagar japonez. Dupa terminarea razboiului, Yun Ling vrea sa-si tina promisiunea facuta surorii moarte – aceea de-a construi o gradina japoneza in casa lor natala din Kuala Lumpur – si devine ucenica si mai tirziu iubita maestrului Nakamura Aritomo. Amenintata de pierderea memoriei, Yun Ling hotaraste sa-si puna amintirile pe hirtie si descopera secretul vietii lui Aritomo.

„Gindit la fel de complicat precum o gradina japoneza, acest roman inselator de tacut ascunde reverberatiile pasiunii, ale unei emotii adinci. Gradina ceturilor din amurg va ramine in memoria afectiva a cititorului mult timp dupa ce lectura s-a sfirsit.” (Booklist)

„Un roman poetic, plin de compasiune si tristete, a carui actiune se desfasoara in Malaezia de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial… In acest peisaj melancolic, loialitati complicate se intrepatrund cu brutalitatea istoriei, pentru a da la iveala o carte de o frumusete aparte, tragica si misterioasa.” (Kirkus Reviews)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.103 sec