Ghidul Xenofobului - Israelienii

Ghidul Xenofobului - Israelienii
Preț: 18,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 128
Format: 10,4x17,8
Categoria: Ghiduri

DESCRIERE

“Lumea intreaga este impotriva noastra” spun israelienii, atunci cand sunt criticati de straini. Israelienii au obiceiul de a imparti lumea in trei grupuri: primul este cel al oamenilor pro-evrei, al celor care ii plac, cel de-al doilea, grupul anti-evrei, cei care ii urasc vehement, cel de-al treilea grup avand o atitudine neutra fata de evrei, din lipsa de informatii. Acest ultim grup trebuie educat, in mod evident, pentru a adera, in cele din urma la grupul pro-evrei. In aceeasi ordine de idei, trasatura definitorie a natiunii este sensibilitatea. Daca intaietatea intr-o competitie - fie ea de ordin politic, sportiv sau de alta natura - nu este adjudecat de catre evrei, acestia blameaza in mod imediat politica din Orientul Mijlociu. Etichetele damnabile traditionale de antisemitism si xenofobie au luat o vacanta in ultimii ani, fiind substituiti gradual de termenul de pro-arab. Si nimic nu este mai rau decat sa fii pro-arab, in viziunea israelienilor, pentru ca, atunci faci parte automat din grupul “anti-evrei”.

O capodoperă în miniatură, un univers în format de buzunar: micile calităţi şi marile defecte ale omenirii, într-o călătorie şarmantă şi ireverenţioasă, plină de umor şi onestitate. Vindecă de xenofobie aproape garantat!

Israelienii
„La fiecare doi israelieni există minimum trei opinii diferite.“

„Ei ştiu că nu au maniere elegante, că invidiază pe oricine se bucură de mai mult succes, că petrec ore la rând încercând să păcălească sistemul, că petrec zile la rând încercând să se păcălească unul pe altul şi că se târguiesc cu absolut oricine pentru absolut orice.“

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.045 sec