Ghidul Xenofobului - Germanii

Ghidul Xenofobului - Germanii
Preț: 18,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 128
Format: 10,7x17,8
Categoria: Ghiduri

DESCRIERE

Considerati, potrivit traditiei, o natiune de roboti cu capul patrat, a caror limba aduce aminte de zgomotul de canalizare, ale caror masini le bat pe toate celelalte si a caror echipa de fotbal castiga aproape toate meciurile, s-ar zice ca germanii sunt invulnerabili. Dar in spatele fatadei descoperi o natiune incontestabil nesigura de sine: nu stie unde se gaseste, incotro se indreapta, nu stie nici macar cum de a ajuns acolo. In cautarea refugiului din fata incertitudinilor lumesti, se bizuie pe de o parte pe ordine si sistem, pe Stat si pe Banca Centrala Europeana; pe de alta parte, se retrage in aprehensiune sufleteasca, Angst, in psihanaliza si in cultura sofisticata.

O capodoperă în miniatură, un univers în format de buzunar: micile calităţi şi marile defecte ale omenirii, într-o călătorie şarmantă şi ireverenţioasă, plină de umor şi onestitate. Vindecă de xenofobie aproape garantat!

Germanii
„În fiecare german se află un strop din Beethoven, pierdut, cu părul vâlvoi prin codri, într-un apus plin de lacrimi, înfruntând imposibilul pentru a exprima inexprimabilul.“
„Contrar credinţei generale, germanii nu ştiu totul, ci doar ştiu totul mai bine.“

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.020 sec