Ghidul Xenofobului - Englezii

Ghidul Xenofobului - Englezii
Preț: 18,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 128
Format: 10,4x17,8
Categoria: Ghiduri

DESCRIERE

“Pentru englezi, orice pacate de ordin social pot fi iertate daca acela care le comite e capabil sa rada de ele. De fapt, cea mai mare parte a suspiciunilor pe care englezii le au fata de straini sunt determinate de incapacitatea de a le intelege tipul de umor, asa ca presupun ca nici nu au asa ceva.

Un factor comun este reprezentat de abilitatea si disponibilitatea de a dezumfla balonul ingamfarii si al snobismului - la propria persoana in primul rand. Nimic nu a consolidat mai mult popularitatea regretatei printese Diana decat remarca ei autoironica, anume ca a fost toanta in scoala. Faptul ca a fost dispusa sa afirme asa ceva si apoi sa rada de spusele ei i-a contrabalansat cu varf si indesat orice posibila tontie. In Anglia, creierul este un accesoriu optional, dar simtul umorului e obligatoriu.”

O capodoperă în miniatură, un univers în format de buzunar: micile calităţi şi marile defecte ale omenirii, într-o călătorie şarmantă şi ireverenţioasă, plină de umor şi onestitate. Vindecă de xenofobie aproape garantat!


„La englezi, creierul este un accesoriu opţional, dar simţul umorului e obligatoriu.“
„Englezii îşi îndrăgesc copiii. Altfel spus, nu-i iubesc cu patimă, aşa cum îşi iubesc câinii, caii, iepurii, pisicile şi chiar dihorii ori nevăstuicile. Necazul cu puii de om este că nu au blană şi nici patru lăbuţe.“

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.018 sec