Ghidul Xenofobului - Americanii

Ghidul Xenofobului - Americanii
Preț: 18,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 128
Format: 10,4x17,8
Categoria: Ghiduri

DESCRIERE

Cultura populara americana este, de fapt, cea mai populara cultura populara inventata vreodata. Episoade dublate din Totul despre sex si Familia Simpson ruleaza in tari ca Brazilia si China, iar restaurantele McDonald’s sunt intalnite in aproape toate capitalele lumii, din Azerbaidjan pana in Zimbabwe.

In Statele Unite exista asa-numitele arte frumoase, dar, pentru a rezista pe piata, sunt adesea finantate din plin de autoritati si de fundatiile de caritate. Tonul predominant al culturii americane este cel popular, de la filme cu gangsteri si impuscaturi pana la concerte rock si derbiuri de demolari. Cum nu exista o infrastructura cand au venit ei in America, imigrantii i-au creat o cultura proprie.

O capodoperă în miniatură, un univers în format de buzunar: micile calităţi şi marile defecte ale omenirii, într-o călătorie şarmantă şi ireverenţioasă, plină de umor şi onestitate. Vindecă de xenofobie aproape garantat!

Americanii
„Obezitatea constituie unul dintre marile paradoxuri ale americanilor: anorexicele din lumea modei sunt idolatrizate la unison, industria produselor pentru slăbit generează miliarde de dolari anual, însă în lumea reală domnul şi doamna America îşi toarnă din belşug maioneză pe Big Mac şi înfulecă porţii uriaşe de cartofi prăjiţi. Desigur, discrimi- narea este interzisă cu desăvârşire, mai puţin când vine vorba de graşi.“

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.030 sec