Ghidul pesimistului - Ghidul optimistului

Ghidul pesimistului -  Ghidul optimistului
Preț: 45,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-579-672-0
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 592
Format: 14,5x20,5

DESCRIERE

Prezentare de carte Niall Edworthy, Petra Cramsie - Ghidul optimistului. Ghidul pesimistului (paperback)

Optimiştii, dar şi pesimiştii din lumea întreagă au acum un fel de biblie proprie în Ghidul Optimistului şi Ghidul pesimistului scrise minunat de Niall Edworthy şi Petra Cramsie.

Ghidul Optimistului

Vă vine să credeţi că, pentru fiecare lucrare ştiinţifică pe tema fericirii, există mai mult de o sută scrise despre depresie? Dar ce-o fi în neregulă cu oamenii aceştia? Oare soarele nu răsare şi pentru ei în fiecare dimineaţă? Păsările nu cântă, florile nu înfloresc şi pentru pesimişti?

Îndemnaţi la acţiune de această revoltă, am scris Ghidul Optimistului – o lucrare îndelung documentată şi splendid realizată, menită să demonstreze că aceşti mineri cu mutre acre ai disperării sapă de atâta vreme într-un loc greşit. Aşa cum a spus la un moment dat o bunicuţă veselă: „Pesimişti! Lăsaţi în urmă povara voastră de nenorocire şi grăbiţi-vă să slăviţi revărsarea de avuţii a vieţii!”

Dacă ar şti unde să sape, minerii aceştia ar descoperi că exact sub bocancii lor vechi şi murdari se află o mină fără fund, plină-ochi de filoane şi pepite scânteietoare, care celebrează viaţa. O celebrează, nu o denigrează!

Cu grijă infinită, cu bucurie nemăsurată şi cu încurajarea extraordinarului nostru editor, am cântărit şi lustruit pentru dvs. preţioasele giuvaieruri găsite, încercându-le când pe faţă, când pe dos, mutându-le de colo-colo, cizelându-le pe unele, renunţând la cele imperfecte. Aşa cum veţi vedea, le-am păstrat doar pe cele mai strălucitoare, fiecare fiind pus în valoare de o montură ideală, astfel încât nu doar să le reliefeze pe cele din jur, ci să alcătuiască, împreună, un ansamblu minunat.


Ghidul Pesimistului

Tipic, nu-i aşa? Când ne-a venit ideea acestei cărţi, nu ne-am închipuit altceva decât un lejer periplu pe vastul ocean al documentării, plutind printre resturi şi fragmente de idei naufragiate şi visuri uitate, culegând câteva date amărâte şi jalnice citate, pentru a demonstra că viaţa nu-i deloc atât de al naibii de minunată pe cât ar vrea amicii noştri optimişti să ne convingă că e.

Ar fi trebuit să ştim că nu avea să fie un voiaj uşor. Abia ce am pornit la drum, cu un vânt firav suflându-ne în pânze, când în randul echipajului au izbucnit ciorovăieli şi ciondăneli. În vreme ce pluteam în derivă, abătuţi, drept în ochiul unei furtuni de nemulţumire, fiecare era pe cont propriu. [...]

Aşa că iată aici – după ce cu greu am evitat o revoltă la bord – Ghidul pesimistului. Deşi conţinutul său vă va oferi poate o palidă satisfacţie, sperăm ca, înmărmuriţi de absenţa preferaţilor dvs. şi enervaţi de arbitrariul categoriilor alese, vă veţi distra, citindu-l, la fel de puţin cum ne-am distrat noi scriindu-l.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0143 sec