Ghidul Gastronomic al României - Bucătăriile comunităţilor etnice 175 de reţete

Ghidul Gastronomic al României - Bucătăriile comunităţilor etnice 175 de reţete
Preț: 29,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Pagini: 132
Format: 19x22

DESCRIERE

Volumul IV al seriei „Ghidul Gastronomic al României” aduce în atenţia cititorului - după ştiinţa noastră, pentru prima dată în acest tip de abordare - pe lângă reţetele specifice ale unor etnii care trăiesc împreună cu românii, şi informaţii privind datele demografice, istoria şi tradiţiile care le caracterizează.
Deloc întâmplător, România este locul în care paradisul este imaginat şi trăit ca o feerie culinară. În cămările sale stau alături, fără prejudecăţi, telemeaua românilor, cârnaţii şvăbeşti, sângeretele maghiarilor, murăturile sârbilor, zacusca bulgarilor sau inconfundabilele dulciuri turceşti. Bucătăria din spaţiul cuprins între graniţele României este una cosmopolită, care a adunat de-a lungul veacurilor reţete ale tuturor etniilor care au trăit aici ori s-au aflat la graniţele sale. Multe din reţetele „celuilalt”, trecute prin filtrul gospodinelor române, au intrat pe mesele familiilor acestora, fiind considerate în prezent ca naţionale sau, cel puţin, specifice.
Albanezi, armeni, bulgari, cehi şi slovaci, croaţi şi sârbi, evrei, germani, greci, maghiari, polonezi, ruşi lipoveni, rromi, ucraineni, turci... Numai enumerarea lor ne poate duce cu gândul la o lungă şi interesantă călătorie prin Europa sau Asia. De fapt, este vorba despre exponenţii etniilor ce convieţuiesc de multe secole pe teritoriul actual al României.
Iată un titlu, pe care îl dorim savuros şi instructiv în acelaşi timp, care constituie o invitaţie pentru gospodine de a aduce pe masa familiei preparate specifice ale etniilor care convieţuiesc cu noi, într-o încercare de mai bună înţelegere a mentalităţilor şi, implicit, a obiceiurilor acestora.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.035 sec