Ghid practic de executare silită. Explicaţii, cereri, formulare

Ghid practic de executare silită. Explicaţii, cereri, formulare
Preț: 79,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 616
Categoria: Comercial

DESCRIERE

Noutatea absolută a acestei ediţii constă în suplimentul electronic, ce poate fi descărcat gratuit de pe site-ul editurii şi care cuprinde, pe lângă formularele prezentate în partea a doua a cărţii, toată legislaţia care, într-un fel sau altul, are legătură cu executarea silită, recursurile în interesul legii pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţiile Unite în acest domeniu, deciziile relevante ale Curţii Constituţionale referitoare la Cartea a V-a a Codului de procedură civilă, precum şi Hotărârile Curţii Europene a Drepturilor Omului prin care instanţa europeană a condamnat România, fie pentru că nu s-a pus în executare o hotărâre judecătorească sau un alt titlu executoriu, fie pentru că procedura executării silite a durat prea mult, încălcându-se astfel dreptul la un proces echitabil prevăzut de art. 6 parag. 1 din Convenţia europeană a drepturilor omului.
Prin conţinutul său, lucrarea a dovedit, încă de la prima ediţie, că reprezintă un reper doctrinar şi practic extrem de important pentru toţi cei care, prin activitatea lor, contribuie la valorificarea drepturilor recunoscute printr-o hotărâre judecătorească sau printr-un alt titlu executoriu. Ea este deosebit de folositoare, în primul rând, pentru actualii şi viitorii executori judecătoreşti, care vor găsi în cuprinsul ei soluţii practice la multe dintre problemele cu care se confruntă în activitatea lor cotidiană.
În al doilea rând, lucrarea constituie un instrument util de lucru şi pentru ceilalţi profesionişti ai dreptului, judecători, avocaţi, jurişti etc. şi, nu în ultimul rând, pentru toţi cei interesaţi în cunoaşterea mecanismelor legale şi practice destinate a valorifica în mod efectiv şi cu rapiditate drepturile recunoscute printr-un titlu executoriu.
Data: 25.05.2010
616 pagini

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec