Ghid pentru adolescenţi Cum să depăşim momentele de criză

Ghid pentru adolescenţi  Cum să depăşim momentele de criză
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 160
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Zbucium, sentimente neîmpărtăşite, dor de părinţi, singurătate, gol. Faţete ale adolescenţei despre care vorbim puţin şi pe care le ascundem adesea. Să ne închipuim o pasăre captivă, cu aripile prinse sub greutăţi. Nu poate zbura şi suferă, crezând că nu există cale de a scăpa de acele poveri. Să ne gândim acum la cel de lângă tine. Poate observi umbra de tristeţe care îl însoţeşte, de la o vreme, mereu. Nu mai iese cu prietenii, e retras, distant. Nu se mai preocupă de el. Acestea pot fi semnele unei suferinţe adânci, neîmpărtăşite. Dacă la ele se adaugă şi gânduri pe care ţi le spune, cum ar fi: „Vreau să termin cu tot“, atunci înseamnă că trebuie să-i acorzi o atenţie deosebită. Este posibil ca suferinţa sa să fie copleşitoare şi să-l facă să se gândească la o rezolvare radicală pentru neputinţele din prezent.

Cartea de faţă este un ghid creat special pentru adolescenţi, ajutându-i să înţeleagă de ce un prieten de-al lor şi-ar putea dori să-şi facă rău şi arătându-le tot ce trebuie să ştie despre depresie şi sinucidere, precum şi despre apropiaţii care nu mai văd nicio cale de ieşire din situaţiile cu care se confruntă. Adolescenţii vor învăţa, de asemenea, să comunice cu cineva care are gânduri negative sau iraţionale şi vor deprinde abilităţi şi tehnici eficiente pentru circumstanţe de acest gen.

Dacă tu însuţi te găseşti într-o astfel de situaţie, această carte ţi se adresează. Vei învăţa cum să faci faţă greutăţilor, gândurilor triste şi senzaţiei că nu poţi depăşi problemele prin care treci. Vei vedea că există soluţii, cea mai la îndemână fiind să accepţi sprijinul pe care ţi-l acordă ceilalţi când ceri ajutor.

„Un manual practic, excelent!“

School Library Journal

„Sfaturi uşor de asimilat, pentru cititorul circumspect!“

YALSA/American Library Association

„Ştii ce să zici sau cum să reacţionezi dacă un prieten îţi spune că vrea să-şi pună capăt zilelor? Cartea de faţă te va ajuta să răspunzi afirmativ la această întrebare.“

Voice of Youth AdvocatesDr. Richard E. Nelson a fost profesor de liceu, consilier (psiholog) la gimnaziu şi la liceu şi director al unei şcoli gimnaziale. În 1994, dr. Nelson a fost primul câştigător al premiului oferit de Kansas School Counselor Association, pentru excelenţă în consiliere psihologică. Aprecierea uimitoarei sale contribuţii în acest domeniu i-a adus premiul Fame în anul 1994. A susţinut peste 1 200 de workshopuri şi seminarii despre prevenirea sinuciderii, tineri în pericol şi stres, în 29 de state din SUA. În prezent, lucrează la University of Kansas în calitate de director asociat al University Career Center, din cadrul Burge Union, şi este profesor asociat de consiliere psihologică. Cel mai mult îi place să petreacă timpul cu familia: soţia sa, Barbara, cei doi fii ai lor, o fiică şi şase nepoţi.

Judith C. Galas şi-a început cariera ca jurnalist, în anul 1978, şi a transmis reportaje din Montana, New York, Londra şi Kansas City. Ani întregi a activat ca freelancer şi a publicat peste zece cărţi, inclusiv câteva pentru tineri. Adoră să predea elevilor ei de clasa a şaptea la Bishop Seabury Academy, în Lawrence, Kansas, unde locuieşte cu partenera ei, Cindy, şi cu gălăgiosul ei ciobănesc englezesc, Rosie.

Ghid pentru adolescenţi


Titlu original: The Power to Prevent Suicide: A Guide for Teens Helping Teens

Traducător: Nicoleta Ionela Boiangiu

Copertă: Griffon and Swans (www.griffon.ro)

Număr pagini: 160

Format: 13,00 × 20,00 cm

ISBN: 978-606-588-384-0

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.042 sec