Ghid de mediere penală. Conform noilor coduri

Ghid de mediere penală. Conform noilor coduri
Preț: 44,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-18-0354-5
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 224
Categoria: Penal

DESCRIERE

”Lucrarea abordează medierea penală atât din perspectivă teoretică, cât şi din perspectivă practică. La elaborarea ei s-a ţinut seama de legislaţia în vigoare de la 1 februarie 2014, care aduce îmbunătăţiri importante acestei instituţii prin reglementările din Noul Cod penal şi Noul Cod de procedură penală, respectiv prin modificările aduse Legii medierii de către Legea nr. 255/2013.

Ghidul este nu doar o expunere teoretică a practicilor restaurative, ci şi un instrument cu aplicabilitate practică. Indicarea condiţiilor de validitate a acordului de mediere penală, oferirea de exemple ale clauzelor ce pot fi inserate, respectiv de enumerarea textelor de lege aplicabile de mediatori şi profesioniştii dreptului şi prezentarea unor modele de acte încheiate de către mediatori completează caracterul practic.

Din cuprins

medierea penală în contextul justiţiei restaurative
aspecte de procedură privind medierea penală
etapele procesului de mediere
extrase din principalele acte normative incidente
model al unui proces-verbal de închidere a procedurii de medierii
model al unui acord de mediere

Puncte forte

prima lucrare ce apare ulterior datei de 1 februarie 2014 când au intrat în vigoare noile Coduri penale.
abordare din trei perspective: teoretică, practică şi procedurală, ceea ce o face un instrument util pentru facultăţile de drept şi pentru practicienii dreptului.
pentru prima dată sunt identificate toate infracţiunile din Codul penal şi din legile speciale pentru care este posibilă medierea penală.
o contribuţie la ceea ce se doreşte a fi cu adevărat medierea penală: o alternativă la procesul penal şi, de ce nu, o alternativă la pedeapsa închisorii”


ISBN: 978-606-18-0354-5
Data aparitiei: 12 Mai 2014
Nr pagini: 224

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.041 sec