Germeni vegetali pentru o sanatate perfecta

Germeni vegetali pentru o sanatate perfecta
Preț: 24,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 190
Format: 13x20

DESCRIERE

Germeni vegetali pentru o sanatate perfecta - Grazia Cacciola

Pe o suprafaţă de câteva palme, acasă, puteţi cultiva nenumarate soiuri de germeni, dedicând doar 5 minute pe zi din timpul vostru pentru a-i uda. Obţinerea germenilor la domiciliu va permite sa aveţi la dispoziţie un aliment pe care cercetarile l-au dovedit a fi printre cele mai hranitoare si mai bogate in vitamine si in saruri minerale

Sunt de ajuns doar patru zile pâna ce primii germeni vor fi gata, iar consumarea lor poale deveni un obicei alimentar sănătos. O economisire a cheltuielilor, datorita făptului că sunt obţinuţi acasă. De altfel reprezinta o alegere originala pentru pregătirea mâncărunlor şi a băuturilor.

De la germenii obişnuiţi de soia şi linte, până la cei mai căutaţi de ridiche roz, fân grecesc şi cânepă, toţi vor fi detailaţi in această carte, unul cite unul cu proprietăţile lor nutritive şi cu particularităţile de cultivare.

Germinatoarele handmade, singurele ustensile indispensabile pentru cultivarea germenilor, sunt analizate după tipul lor şi după modul de intrebuinţare. La final, consumul germenilor este abordat in funcţie de modalitatea de consum in bucătărie in stare crudă, pe baie de abur, fermentaţi pentru prepararea unor băuturi sănătoase.

Printre subiecte dezbătute:
  • Proprietaţile nutritive
  • Metode şi tehnici de germinare a seminţelor
  • 60 de tabele practice cu fiecare germen in parte
  • Germinatori ce pot fi găsiti pe piaţă, dar si cei handmade
  • Germeni cruzi, fierti pe baie de abur şi fermentarea lor
  • O mulţime de reţete 100% vegetale

Grazia Cacciola, specialista in naturopatie, expertă in cultivarea naturală şi in producţia proprie, este autoarea mai multor volume in acest domeniu implicata de toarte mulţi ani in răspândirea modalităţilor de producţie proprie şi a conştientizării unei alimentaţii sănătoase, prin intermediul mai multor cursuri şi seminarii.

CUPRINS:

INTRODUCERE


1. ISTORIA ŞI PROPRIETĂŢILE GERMENILOR

  • 1. 1 Scurtă istorie despre folosirea germenilor
  • 1J2 Proprietăţile nutritive ale germenilor
  • Proteine, vitamine şi săruri minerale prezente în germeni
  • 1. 3 Practici importante şi avertizări în ceea ce priveşte consumul germenilor


2. CULTIVAREA LA DOMICILIU

  • 2. 1 Introducere în cultivarea la domiciliu
  • Etapele fundamentale ale germinării
 
  • 2. 2. Alegerea seminţelor şi cultivarea lor
  • De ce nu vom găsi decât germeni de soia în supermarket şi nu germeni mai buni
  • Diferite tipuri de germeni, germinare diferită, dar şi perioade diferite de germinare
 
  • 2. 3. Germinatoare
  • Recipiente ce nu trebuie folosite pentru germinare
  • Cele mai simple recipiente din bucătărie devin germinatoare
  • Farfuria pe post de germinator
  • Bolul pentru salată
  • Germinare în cutiile de conserve
  • Săculeţii din iută, in şi cânepă
  • Germinatorul handmade din tăviţe pentru legume şi fructe
  • Anumite germinatoare ce pot fi achiziţionate de pe piaţă
  • Norme generale de igienă pentru germinatoare


3. GERMENII

  • Cum să citim tabelele
  • 3. 1 Usturoi
  • 3. 2 Mărar
  • 3. 3 Usturoi sau praz oriental
  • 3. 4 Alfalfa
  • 3. 5 Ovăz
  • 3. 6 Azuki roşu
  • 3. 7 Azuki verde
  • 3. 8 Bambus negru
  • 3. 9 Bambus verde
  • 3. 10 Busuioc
  • 3. 11 Sfeclă roz
  • 3. 12 Sfeclă roşie
  • 3. 13 Sfeclă furajeră
  • 3. 14 Baby broccoli
  • 3. 15 Broccoli sau conopidă marţiană
  • 3. 16 Cânepă indiană
  • 3. 17 Morcov
  • 3. 18 Varză de Bruxelles
  • 3. 19 Varză
  • 3. 20 Varză neagră
  • 3. 21 Varză roz
  • 3. 22 Varză roşie
  • 3. 23 Năut
  • 3. 24 China rose
  • 3. 25 Fasole cicerchia
  • 3. 26 Cicoare
  • 3. 27 Ceapă
  • 3. 28 Rapiţă
  • 3. 29 Creson
  • 3. 30 Iarbă de grâu
  • 3. 31 Lucernă
  • 3. 32 Fasole mung
  • 3. 33 Alac
  • 3. 34 Fenicul
  • 3. 35 Fân grecesc
  • 3. 36 Grâu dur
  • 3. 37 Floarea- Soarelui
  • 3. 38 Grâu
  • 3. 39 Hrişcă
  • 3. 40 Andivă
  • 3. 41 Kamut
  • 3. 42 Linte
  • 3. 43 In
  • 3. 44 Mei
  • 3. 55 Secară
  • 3. 56 Muştar alb
  • 3. 57 Muştar negru
  • 3. 58 Susan
  • 3. 59 Soia galbenă
  • 3. 60 Trifoi purpuriu
  • 3. 61 Trifoi violet
  • 3. 62 Arahidă
  • 3. 63 Dovleac
  • 3. 64 Migdală
  • 3. 65 Hrean
  • 3. 66 Mix de seminţe


4. CUM SĂ-I CONSUMI ŞI SĂ-I GĂTEŞTI

  • 4. 1 Consumarea germenilor în stare crudă
  • Germenii care pot fi consumaţi în stare crudă
  • Germeni care nu pot fi consumaţi în stare crudă
  • 4. 2 Consumul germenilor gătiţi pe baie de abur
  • 4. 3 Consumul germenilor fierţi
  • Germeni care trebuie consumaţi după fierbere
  • Germeni pentru care nu este recomandată fierberea
  • 4. 4 Consumarea germenilor după fermentare (băuturi)
  • 4. 5 Germeni pentru animale domestice


5. TABELE DE SINTEZĂ ALE PROPRIETĂŢILOR

6. PRODUCĂTORI ŞI DISTRIBUITORI DE SEMINŢE

  • 6. 1 Vogel Biosnaky (www. avogel. ch)
  • 6. 2 Sonnentor (www. sonnentor. com)
  • 6. 3 Geo Bavicchi (www. bavicchi. it)
  • 6. 4 Germeni proaspeţi


7. PRINCIPALELE GREŞELI EFECTUATE IN TIMPUL PROCESULUI DE GERMINARE

  • 7. 1 Apă insuficienţi sau absenţa acesteia
  • 7. 2 Apă in exces
  • 7. 3 Udări excesive
  • 7. 4 Udări brutale
  • 7. 5 Apă prea rece
  • 7. 6 Apă prea caldă
  • 7. 7 Apă mult prea calcaroasă sau cu prea mult clor
  • 7. 8 Formarea unui gel sau a unui strat mucilaginos
  • 7. 9 Formarea mucegaiurilor
  • 7. 10 Prea puţine seminţe în germinator
  • 7. 11 Prea multe seminţe
  • 7. 12 Apariţia musculiţelor
  • 7. 13 Germeni prea tari şi fibroşi
  • 7. 14 Germeni prea moi
  • 7. 15 Apă de pe conducte închisă la culoare
  • 7. 16 Mirosuri neplăcute ale germinatorului
  • 7. 17 Puf alb care pare mucegai
  • 7. 18 Miros de peşte al germinatorului
  • 7. 19 Rădăcinile seminţelor se prind de grilajul germinatorului
  • 7. 20 Rădăcinile seminţelor se prind de pânză
  • 7. 21 Germenii se înnegresc
  • 8. 1 Aperitive şi gustări
  • Bruschette cu germeni de muştar
  • Canape cu cremă de tofu şi germeni alfalfa
  • Pate din germeni de năut


8. CÂTEVA REŢETE CU GERMENI

  • Cremă de germeni de floarea-soarelui şi măsline negre
  • Cremă tartinabilă de cereale crude şi germeni de floarea-soarelui.
  • Pate din germeni de linte
 
  • 8. 2 Salate
  • Salată caldă de cartofi cu pesto din germeni de azuki roşu
  • Salată din germeni micşti
  • Salată mixtă din germeni de fasole mung
  • Salată delicioasă cu germeni de orez
  • Salată orientală
  • Salată imperială din germeni Kamut
 
  • 8. 3 Felul întâi
  • Spaghetti cu germeni de soia verde
  • Pesta din germeni de busuioc
  • Ragu din mei germinat
  • Urechi uşe multicolore cu germeni
  • Tăiţei de orez cu germeni de soia
 
  • 8. 4 Felul al doilea şi preparate de un singur fel
  • Tartă de cartofi si germeni de linte
  • terci cu germeni de lucernâ, creson, fân grecesc şi muştar galben
  • Chiftele din mei germinat cu germeni de fasole mung
  • Salată de orez crud
  • Salată de orez cu germeni de soia
  • Sushi vegetal cu germeni
  • Rulouri de lăptuci cu germeni de cânepă indiană şi muştar
  • Germeni de varză de Bruxelles şi germeni de praz cu bere
  • Uărcuţe de cartofi şi vinete cu germeni de linte
  • Tarte de conopidă şi germeni de soia cu cremă de germeni
  • de fân grecesc
  • Germeni pane
 
  • 8. 5 Dulciuri şi băuturi
  • Musli crud de ovăz
  • Cremă din germeni de migdale şi cacao
  • Gogoşi dulci din germeni de lucernă
  • Salată de fructe din migdale germinate, germeni de arahide şi fructe de pădure
  • Shake sau suc de fructe cu rejuvelac

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0193 sec