Geografie, manual pentru clasa a V-a (Violeta Dascalu) - Contine si editia digitala - Dascalu, Violeta

DESCRIERE

Manualul de geografie pentru clasa a V-a reprezinta o introducere in stiinta geografiei. Continutul manualului pentru clasa a V-a se bazeaza pe notiunile invatate in clasa a IV-a la disciplina Geografie; acestea sunt aprofundate si imbogatite cu noi cunostinte de interes pentru elevi.

Capitolul I debuteaza cu o scurta calatorie prin Univers, incepand cu Sistemul Solar si pana la planeta noastra – Terra, impreuna cu satelitul acesteia, Luna.

Capitolul II, Terra – o planeta in miscare, prezinta cateva notiuni simple de reprezentare a suprafetei terestre, miscarile pe care le realizeaza planeta noastra, precum si orientarea in spatiul terestru, inclusiv cu ajutorul instrumentelor moderne.

Urmatoarele capitole prezinta pe scurt fiecare invelis geografic.

Capitolul III este dedicat litosferei, in care elevii vor invata despre structura interna a Terrei, despre dinamica placilor terestre si despre relieful major al planetei.

Din capitolul IV vor afla despre elementele si fenomenele meteorologice, despre vreme si clima, dar si despre zonele climatice ale Terrei.

Capitolul V este dedicat hidrosferei, elevii descoperind notiuni noi legate de Oceanul Planetar, de  apele  continentale  si  de  ghetari,  iar  capitolul  VI  este  centrat  pe  biosfera  si  sol,  continand  o  trecere  in  revista  a  notiunilor  despre  lumea  vie,  dar  si  a  principalelor  zone  biogeografice  ale  lumii. 


Capitolul  VII  reuneste  notiuni  prezentate si insusite in cadrul celorlalte capitole, fiind centrat pe mediul geografic si peisajele terestre naturale, aducand in discutie si omul, cu activitatile sale, precum si impactul sau asupra mediului si a peisajelor naturale.

Continuturile  stiintifice  sunt  ilustrate  sugestiv  prin  imagini,  elevii  sunt  antrenati  in  procesul  didactic  prin  aplicatii  diferite,  prin  discutii  si  prin  diverse  proiecte  regasite  in  portofoliul  personal.  De  asemenea,  elevii  sunt  incurajati sa observe direct sau indirect realitati si fenomene geografice, sa descopere singuri anumite fenomene, sa experimenteze, sa realizeze scurte excursii in orizontul local si sa propuna solutii cu privire la unele probleme ale mediului inconjurator.

Nr. de pagini: 104
Anul aparitiei: 2017
Autori: Autori: Violeta Dascalu, Diana Alexandra Popovici, Stefania Omrani, Maria Stoica

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0181 sec