Geografie - Manual pentru clasa a IV-a

DESCRIERE

Autori: Manuela Popescu, Ștefan Pacearcă

Detalii ediție tipărită: 2 volume structurate în câte 6 unități de învățare fiecare. Un volum conține 64 de pagini color.

Detalii ediție digitală: 62 elemente educaționale interactive care susțin activitățile de observare, descoperire și transmitere a informaţiilor noi; 94 elemente educaționale cu interacțiune scăzută: desene, fotografii, diagrame statice, hărți statice. Acestea contribuie la înțelegerea conținutului prezentat și astfel încât să poată folosi drept suport în predare sau în activități efectuate în clasă.

Setul conţine:

Geografie - Manual pentru clasa a IV-a, Semestrul I

Geografie - Manual pentru clasa a IV-a, Semestrul II

Manualul de geografie de clasa a IV-a se bazează pe experiența concretă a elevului în orizontul său și pe realitatea cotidiană. Totodată, abordarea este diversă, fiind prevăzute conținuturi monodisciplinare și interdisciplinare, prin conexiuni cu științele naturii, matematica, istoria.

Demersul didactic propune diverse activități de învățare:

  • exerciții de localizare empirică a elementelor din orizontul imediat;
  • local și apropiat, măsurarea unor distanțe existente între puncte de reper;
  • identificarea unor reprezentări cartografice;
  • recunoașterea unor elemente ale spațiului geografic local;
  • compararea elementelor din realitate și a celor reprezentate pe hartă.

Prin activitățile sugerate, manualul de geografie are, pe lângă funcția sa firească, informativă și formativă, un plus de valoare ce rezidă din contextualizarea învățării, ancorarea ei în realitatea vieții și societății în care elevul devine parte activă. Activitățile de învățare plasează elevul în condiţiile naturale ale vieţii, determinate de motivaţii şi atitudini adecvate în raport cu particularităţile psihologice şi cu mediul apropiat.

Datorită manierei în care este structurat, manualul Intuitext contribuie la optimizarea procesului de predare-învățare-evaluare. De asemenea, acesta le oferă elevilor posibilitatea dobândirii unei experienţe sociale constructive bazate pe cooperare şi colaborare în rezolvarea problemelor vieţii.

Varianta digitală interactivă este concepută într-o formă atractivă, în manieră modernă, fără dificultăți în aplicare și exploatare. Este similară variantei tipărite a manualului, prin respectarea conţinutului știinţific, ordinii temelor și stilului grafic.

Personajele folosite ilustrează preferinţele actuale ale copiilor de 9-10 ani, au vârsta apropiată cu a utilizatorilor, vizează diferite tipologii și sunt realizate grafic în trend cu moda. Motivul pentru care am introdus personajele este acela de a motiva intrinsec și de a stimula copiii să se implice în mod activ în învățare, să studieze cu interes, într-un context plăcut, specific vârstei.

IMPORTANT: pentru utilizarea eficientă a manualelor digitale veți beneficia de suportul nostru pe toată durata anului școlar.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0141 sec