Geografie fizică de la A la Z – dicţionar ilustrat

Geografie fizică de la A la Z – dicţionar ilustrat
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2011
Pagini: 652
Format: 17x24
Categoria: Geografie

DESCRIERE

Bogat ilustrat – cu 1200 de fotografii făcute chiar de autor, în peste 100 de ţări prin care a călătorit – dicţionarul GEOGRAFIE FIZICĂ DE LA A la Z cuprinde aproximativ 17000 de termeni de specialitate, din domeniile: ● geografie fizică şi umană; ● ecologie; ● geologie; ● geochimie; ● geomorfologie; ● cartografie; ● cartografie digitală (GIS); ● topografie; ● meteorologie; ● clima¬tologie; ● hidrologie generală; ● hidrogeologie; ● oceanografie; ● limnologie; ● glaciologie; ● ştiinţa mediului; ● pedologie; ● agrotehnică; ● inginerie ecologică; ● hidrotehnică; ● agronomie; ● îmbunătăţiri funciare; ● biologie; ● chimie; ● hidrochimie; ● geochimie; ● fizică; ● astronomie; ● planificare teritorială etc.
Este o amplă lucrare de referinţă – care nu trebuie să lipsească din nicio bibliotecă, publică sau particulară – editată cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică.
Dicţionarul este accesibil atât elevilor, studenţilor, specialiştilor, cât şi publicului larg.
Lucrarea a fost concepută având la bază o bogată literatură de specialitate, românească şi străină (americană, franceză, germană, engleză, poloneză, rusă etc.). Acolo unde a fost posibil, sunt prezentate şi traducerile în engleză şi în franceză ale termenului-titlu.
Autorul este profesor universitar doctor, la Catedra de Geografie Fizică, a Facultăţii de Geografie şi Geologie de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iaşi.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.036 sec