Ganduri pentru fiecare zi 2021 - Omraam Mikhael Aivanhov

Preț: 31,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2021

DESCRIERE

1 IANUARIE

Aseara, parasindu-va prietenii, le-ati spus: „La revedere, la revedere, ne vedem anul viitor!” Anul viitor vine insa peste cateva ore. Astazi, vorbind despre ieri, spuneti deja: anul trecut. Intreaga zi de ieri, pana la ultima secunda dinaintea miezului noptii, da, pana la ora unsprezece, cincizeci si noua de minute, cincizeci si noua de secunde, era inca vechiul an. La bataia de ceas de la miezul noptii a inceput anul nou. Daca ne vom gandi putin la acest subiect, vom face niste descoperiri interesante. O secunda, o singura secunda separa un an de celalalt. Trebuie insa sa parcurgem toate zilele unui an, unele dupa altele, pentru a ajunge la aceasta ultima secunda. Ei bine, sa stiti ca astfel se face transformarea omului. Da, transformarea spirituala a omului se face dintr-odata. O secunda, a mia parte dintr-o secunda, si el este pe deplin reinnoit, regenerat. Dar inainte sa ajunga la aceasta ultima clipa, a fost nevoie de secole intregi de munca.

La fel ca pentru anul care a trecut, se va spune despre perioada ce a precedat aceasta clipa ca reprezinta vechea viata; si la fel ca pentru anul nou, se va spune despre perioada ce se va deschide atunci ca este noua viata. Cat va trebui sa asteptam sa ajungem la aceasta ultima secunda? Nu va ingrijorati, ea va veni pentru fiecare. Fiti rabdatori, trebuie sa stiti sa asteptati. Dar, lucrand.

28 FEBRUARIE

Oamenii sunt mereu ingrijorati pentru viitor: ei nu inceteaza sa se intrebe daca vor avea ce manca sau unde sa stea, daca nu vor ramane fara bani etc... Si, fiind atat de absorbiti de aceste probleme, neglijeaza lucrurile cele mai importante: abuzeaza de sanatatea lor, agita oamenii si lucrurile, incalca legile iubirii si ale justitiei si nu au nici o preocupare spirituala. Astfel, lasa zilnic probleme nerezolvate, greseli pe care trebuie sa le repare, dar pe care nu le repara; si cum toate acestea se acumuleaza, sfarsesc prin a ajunge intr-un moment in care se vor scufunda, vor fi striviti.

Iata de ce Iisus spunea sa nu ne facem griji pentru ziua de maine. Daca voi veti veghea zilnic sa aveti un comportament impecabil, ziua de maine va fi complet eliberata si veti fi disponibili pentru a face ceea ce va doriti, ramanand totusi vigilenti pentru a nu lasa nimic sa treneze. Astfel, fiecare noua zi va va gasi liberi, binedispusi, gata sa studiati, sa va bucurati si intreaga viata va avea o culoare extraordinara de fericire si binecuvantari. Iata cum trebuie sa intelegeti: veghind sa reglati totul astazi va ganditi indirect la ziua de maine.

4 MARTIE

Raul nu are o existenta vesnica, el exista ca rau in masura in care Dumnezeu i-a dat acest drept sa existe, dar cand El ii va ordona sa dispara, va disparea. Doar binele este vesnic; raul este trecator, dar noi, oamenii nu avem puterea de a-l face sa dispara. Singur, Dumnezeu Insusi are aceasta putere.

Dumnezeu nu are nevoie de oameni atat de slabi, plapanzi si nestiutori pentru a-L ajuta; armele lor nu sunt atat de eficiente. Si din moment ce Dumnezeu se poate opune raului, trebuie sa lasam divinul sa intre in noi, sa se manifeste si sa lucreze prin noi. El este acela care se va ocupa de inlocuirea raului prin bine. 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0159 sec