FRAŢI ŞI SURORI. Cum ne influenţează viaţa legăturile fraterne

FRAŢI ŞI SURORI. Cum ne influenţează viaţa legăturile fraterne
Preț: 29,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-686-078-9
Anul publicării: 2013
Format: 14x21

DESCRIERE

Din clipa în care ne naştem, fraţii şi surorile noastre ne sunt colaboratori şi complici, modele de urmat în viaţă sau de evitat, cei cu care ne certăm, tovarăşii noştri de joacă, sfătuitorii, sursele de invidie şi motivele noastre de mândrie. Nimeni nu ne afectează la fel de profund ca frații și surorile noastre – nici măcar părinții, copiii sau prietenii noștri.
Jeffrey Kluger a crescut într-o familie extinsă – are patru frați și o soră, doi dintre ei fiind vitregi. Plecând de la experiența personală, autorul explorează, cu inteligență și umor, lumea complexă a legăturilor fraterne din mai multe puncte de vedere: științific, psihologic, sociologic și memorialistic.
Concluziile la care ajunge autorul, plecând de la studii științifice recente, sunt uimitoare: primii născuți au un IQ mai mare cu câteva puncte față de ceilalți frați; 65% dintre mame și 75% dintre tați favorizează unul dintre copii, de obicei pe primul născut; copiii singuri la părinți nu suferă din cauza lipsei fraților, dimpotrivă, se bucură de un start mai bun în viață; ordinea nașterii influențează evoluția ulterioară a fraților; din cauza politicii copilului unic, numărul băieților sub 20 de ani din China este cu 32 de milioane mai mare decât cel al fetelor.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0120 sec