Fiinţă şi timp

Fiinţă şi timp
Preț: 89,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Ediția: a II-a
Pagini: 676
Format: 15x22,5
Categoria: Filosofie

DESCRIERE

„Fiecare pagină a acestei cărţi reprezintă un formidabil efort de înţelegere a subînţelesului. Ceea ce face Heidegger aici este o investigaţie în caracterul misterios al banalului şi familiarului accesibil, şi nu în cel inaccesibil al unui exotic «dincolo» prezumat. Iată de ce miza acestei cărţi, fiind imensă, este totodată limitată. Ea nu se ocupă decât de ceea ce se arată fără să ascundă altceva decât pe sine însuşi.
În acest sens Fiinţă şi timp este o carte fără mister. Ceea ce se arată prin sine însuşi («fenomenul») nu ascunde «în spatele» său nimic, nici «lucrul în sine», nici infinitul spiritului absolut. «În spatele» fenomenului nu este decât partea ascunsă a propriei sale manifestări. Iar când fenomenul acesta suntem noi înşine, tot ce putem spera este să ajungem, scoţând-o din propria ei ascundere, la fiinţa «aruncării» noastre în lume, la fiinţa convieţuirii noastre «aici» sau la fiinţa propriului nostru sine. Restul – adică enigma «de unde»-lui şi «încotro»-ului nostru – este fenomenologic inabordabil şi, ca atare, trebuie să rămână cu adevărat învăluit în tăcere.“ (Gabriel LIICEANU)


Martin Heidegger

(1889–1976) Unul dintre cei mai importanti filozofi ai secolului XX, provenit din scoala fenomenologica intemeiata de Husserl. Studii de teologie (1909–1911) si filozofie (1911–1913) la Freiburg. Devine Privatdozent la Freiburg in anul 1915. Intre 1923 si 1928 preda la Universitatea din Marburg, fiind chemat apoi la Freiburg ca succesor al lui Edmund Husserl.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec