Fii bun cu tine. Cum sa-ti realizezi potentialul deplin traind in armonie cu tine si cu ceilalti - Orison Swett Marden

DESCRIERE

Despre carte

„Pentru a se mentine intr-o forma maxima, pentru a dobandi stapanirea completa a tuturor puterilor si potentialului sau, un om trebuie sa fie bun cu el insusi la nivel mental – trebuie sa gandeasca de bine despre sine.”
„Daca vrem sa atingem potentialul maxim al vietii noastre, daca vrem sa fim si sa facem tot ce este posibil sa fim si sa facem, trebuie nu numai sa gandim de bine despre noi, dar mai trebuie si sa fim corecti cu noi din punct de vedere fizic – trebuie sa fim buni cu corpurile noastre.”

Aceste cuvinte rezuma filozofia lui Orison Swett Marden, parintele scrierilor si discursurilor motivationale, despre succesul in viata. Fii bun cu tine subliniaza importanta mentinerii, zi de zi, a unei atitudini pozitive si pline de compasiune fata de noi insine. Scrisa intr-un stil conversational atractiv, intr-un limbaj simplu si clar, datator de energie si usor de citit, aceasta carte ii va interesa cu siguranta pe toti cei care cauta implinirea in toate segmentele vietii.

 

Despre autor

ORISON SWETT MARDEN (1848 - 1924) este considerat parintele scrierilor si discursurilor motivationale, fiind primul scriitor american care a vorbit in cartile si prelegerile sale despre dobandirea succesului in viata.

Ramas orfan de mama la varsta de 3 ani si de tata la 7 ani, Orison a fost nevoit sa munceasca de mic pentru a-si castiga traiul. In adolescenta a descoperit cartea lui Samuel Smiles Self-help, care a devenit un punct de cotitura in existenta lui si despre care ulterior a afirmat ca valora „greutatea ei in diamante”. Si-a intiparit-o in minte si si-a promis sa faca si el pentru altii ceea ce cartea lui Smiles a facut pentru el.

Tineretea lui Marden este marcata de puternica motivatie, inepuizabila energie si succese remarcabile: pana la 35 de ani obtinuse diplome universitare in stiinte, arte, medicina si drept. In timpul studiilor s-a intretinut lucrand intr-un hotel, ulterior devenind el insusi proprietar al catorva hoteluri si al unei statiuni turistice. Dupa 44 de ani se dedica scrisului, reusind sa publice mai multe bestselleruri foarte bine primite de public.

In anul 1897 a fondat celebra revista Success, ca manifest al filozofiei sale New Thought, care promova gandirea pozitiva, abilitatile de viata si disciplina si in ale carei pagini au scris sau au aparut aproape toate celebritatile din SUA, de la presedinti la actori si oameni de afaceri. Revista a fost publicata neintrerupt de atunci si continua sa ii inspire pe cititorii americani si in zilele noastre.

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.063 sec