Fii brutar la tine acasa!

Fii brutar la tine acasa!
Preț: 69,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Fii brutar la tine acasa! Retetele brutariei - Libor Maria Tothne
Autoarea ne dezvăluie farmecul frământării şi coacerii pâinii, bucuria de a le oferi celor dragi o pâine rumenă făcută cu propriile mâini.

Pas cu pas, începătorii sunt instruiţi cum se coace aluatul dospit, pentru avansaţi autoarea a adunat cele mai solicitate reţete, iar celor care doresc să experimenteze le-a rezervat diverse bunătăţi din gama produselor de patiserie…

Din carte:

PÂINE CU CARTOFI

O pâine autentică, cu un gust intens de cartofi şi miros ispititor. Deşi coaja pâinii cu cartofi se înmoaie de cele mai multe ori prea repede, datorită cratiţei de fontă devine crocantă şi va avea culoarea brun-aurie.

INGREDIENTE

• 2 CARTOFI MIJLOCII (CIRCA 200-250 G)

• 500 G FÂINÂ PENTRU PÂINE TIP 650

• 2 LINGURIŢE SARE

• 2 LINGURI ULEI

• 200 G ALUAT VECHI

• CIRCA 250 Ml DIN APA ÎN CARE AU FIERT CARTOFII

• 10 G DROJDIE PROASPĂTĂ

• PREGĂTIRE: CIRCA 1. 5 ORE
• DOSPIRE: CIRCA 2 ORE
• COACERE: CIRCA 50 MINUTE

1. Se curăţă cartofii, se taie felii si se pun la fiert in apa cat să ii acopere. După ce s-au înmuiat, se strecoara, dar se pune deoparte apa in care au fiert. Atât cartofii cat si apa se lasă la răcit.

2. Făina se cerne intr-un bol si se amestecă cu sarea. Se face o adâncitură in mijloc, se adaugă aluatul vechi tăiat mărunt, cartofii fierţi bine zdrobiţi, uleiul, precum si apa in care au fiert cartofii, oprind aproximativ două linguri din această cantitate. Deasupra se sfărâmă drojdia.

3. Se frămăntă cu malaxorul sau cu măinile. In timpul frămăn-tăni cartofii încep să înmoaie alua tul, de aceea se mai adaugă 1-2 linguri de făină, doar dacă si in a doua parte a frămăntării aluatul se prezintă prea moale si lipicios. Dacă insă in această etapă ii simţim prea tare, treptat se incorporează si restul de lichid, pănă aluatul devine ferm.

4. Aluatul frământat se aseazâ intr-un bol pentru dospire, uns in prealabil cu un strat subţire de ulei sau presărat cu fainâ. Se pune capacul, se lasă la dospit 35-40 de minute, pănă iţi dublează volumul.

5. Planseta se presară cu un strat subţire de făină, se răstoarnă cu grijâ aluatul dospit pe ea si se refrământă cu căteva mişcări usoare, dar hotărâte, după care se rotunjeşte. Sub aluat se presară cu grijă puţină făină, după care se acoperă cu bolul in care a dospit. Se lasă la odihnă timp de 15 minute. In acest timp devine maleabil. Pănă aluatul este la odihnă, se tape teazâ un cos pentru dospire cu un ster-gar si se presără bine cu făină.

…………………

CUPRINS:

Prefaţă

Bazele
Pâinea
Cozonaci şi gogoşi
Cornuri şi chifle

Patiserie dulce
Patiserie sărată
Aluat blundel
Covrigi şi pogăci

Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0500 sec