Fericirea spirituală

Fericirea spirituală
Preț: 42,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 240

DESCRIERE

Fericirea spirituala. Calea initiatica de la FERICIREA (sau nefericirea) PERSONALA la BEATITUDINE - Nicolae Catrina

... traditiile spirituale vorbesc despre "fericirea spirituala" distingand-o in mod net de starile de bucurie, placere sau chiar fericire, pe care le putem cunoaste in cadrul vietii noastre de zi cu zi.

Este important sa realizam ca starile obisnuite de placere, bucurie sau fericire sunt prin natura lor fluctuante, efemere, pasagera, intocmai cum afirma binecunoscutul proverb romanesc: "Dupa ras, vine plans", proverb care ilustreaza natura inerent limitata, duala, fluctuanta, a starilor de placere sau de durere, de bucurie sau de suparare, de fericire sau de nefericire, pe care le putem trai in mod obisnuit.

... reputatul scriitor si mistic crestin Thomas Merton spunea: "Noi, oamenii, nu am fost creati doar ca sa descoperim placerea, noi am fost creati de Dumnezeu pentru a descoperi fericirea spirituala. Daca nu stii care e diferenta dintre placere si fericire, inseamna ca inca nu ai inceput sa traiesti cu adevarat."

Iisus ne ofera unele modalitati spirituale simple dar puternic transformatoare, care pornesc de la viata de zi cu zi, inclusiv de la trairi si experiente dificile. Aceasta evidentiaza cu multa claritate faptul ca fericirea spirituala este cu totul altceva decat ceea ce se intelege in mod obisnuit prin "fericire". Dar nu pentru ca ea ar fi cumva opusa starilor obisnuite de fericire, ci pentru ca are o calitate cu totul aparte, unica, aceasta facand-o (printre altele) sa fie complet,, imuna" la fluctuatiile si dificultatile inerente existentei de fiecare zi.

CUPRINS:
   Introducere
Capitolul 1
   Ce este de fapt fericirea spirituala? Ce inseamna sa fii cu adevarat fericit?
Capitolul 2
   Unele confuzii si erori curente referitoare la fericirea spirituala
Capitolul 3
   Obstacole majore in realizarea starii de fericire spirituala
Capitolul 4
   Principalele calitati ale starilor de fericire spirituala
Capitolul 5
   Practica fericirii spirituale
Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.054 sec