Fericire spontană

Fericire spontană
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 384
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Oricine vrea să fie fericit. Dar ce înseamnă, de fapt, acest lucru? Care sunt factorii care ne împiedică să atingem fericirea, poate cel mai mare deziderat uman dintre câte există?

Bazată pe opera de pionierat a lui A. Weil în medicina integrativă, cartea ne propune o reinterpretare a conceptului de fericire, analizând limitele modelului biomedical în tratarea depresiei şi elaborând un nou model, ce se sprijină pe structura indivizibilă a dimensiunii minte-corp.

Aşadar, factori precum stilul de viaţă, obiceiurile alimentare nesănătoase şi deficitul de vitamine sunt prezentaţi ca factori decisivi în instalarea şi manifestarea depresiei şi a altor tulburări afective, atât de comune zilelor noastre.

Dr. Weil ne oferă o varietate de metode, validate ştiinţific şi extrase atât din psihologia orientală, cât şi din cea occidentală, pentru a contracara stările emoţionale negative şi pentru a întări sentimentele de mulţumire, confort, rezilienţă, serenitate şi echilibru emoţional. Bazate pe tehnici preluate din psihoterapie, meditaţie mindfulness, budism şi din multe alte domenii, strategiile prezentate în cartea de faţă sunt menite să susţină echilibrul emoţional, să ajute la ameliorarea depresiei şi a anxietăţii şi, de asemenea, să schimbe obişnuinţele mentale contraproductive.

Dr. Andrew Weil este un specialist recunoscut în întreaga lume, un pionier şi un lider în domeniul medicinei integrative, ce reprezintă o nouă abordare a complexităţii sănătăţii fiinţei umane, care se adresează minţii, corpului şi spiritului. Dr. Weil a absolvit studiile medicale şi a urmat studiile de biologie (botanică) la Harvard. Este fondator şi director la Arizona Center for Integrative Medicine la University of Arizona Health Science Center, unde este, totodată, profesor clinician de medicină şi profesor de reumatologie integrativă.

Dr. Weil este specializat în menţinerea unui stil de viaţă sănătos şi în gerontologie. Cărţile lui, apreciate în întreaga lume, ce includ titluri precum Să îmbătrânim sănătos (apărut la Curtea Veche Publishing în 2010) şi Sănătate optimă în 8 săptămâni (Curtea Veche Publishing, 2008) s-au vândut în aproximativ 10 milioane de exemplare.

Este autorul unui buletin informativ lunar, Self Healing, şi are un site propriu, www.drweil.com. Fiind o prezenţă activă în media, întrucât redactează rubrica dedicată medicinei integrative din revista Prevention, şi un invitat permanent al show-urilor cu audienţă naţională, dr. Weil pune la dispoziţia publicului o valoroasă perspectivă şi informaţii preţioase despre modul în care se împletesc în viaţa pacienţilor practicile tradiţionale medicale cu medicina complementară, pentru a optimiza forţa de vindecare naturală a organismului uman.

Colecție: Biblioterapia

Titlu original: Spontaneous Happiness

Traducător: Iustina Cojocaru

Copertă: Griffon and Swans, www.griffon.ro

Anul apariției: 2013

Număr pagini: 384

Format: 13,00 × 20,00 cm

ISBN: 978-606-588-450-2

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.042 sec