FASCINANTA CONSTRUCTIE A EULUI

FASCINANTA CONSTRUCTIE A EULUI
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

Aţi avea curaj să vă urcaţi într-un avion, ştiind că pilotul nu are experienţa necesară pentru a folosi instrumentele de navigaţie, utilizate la decolare sau aterizare? Cu siguranţă că nu! Problema e că, de necrezut, cea mai complexă dintre „aeronave”, mintea umană, are un pilot foarte adesea imatur şi nepregătit pentru a o conduce: Eu-l.

Şcolile şi universităţile predau prea puţin mecanismele necesare construirii unui Eu inteligent şi sănătos. Fără cunoaşterea şi dezvoltarea acestor mecanisme, e mult mai complicat să fim maturi, stabili şi profunzi din punct de vedere emoţional şi să construim un raţionament complex, într-o societate stresantă ca a noastră. Iată câteva rezultate: două treimi dintre oameni prezintă sindromul timidităţii, 26% dintre tineri prezintă caracteristici depresive, 50% dintre părinţi nu dialoghează cu copiii lor şi peste 90% dintre oameni nu stau de vorbă cu ei înşişi despre conflictele lor.

Pornind de la a sa teorie a Inteligenţei multifocale, Augusto Cury îl incită pe cititorul acestei cărţi la cunoaşterea fascinantelor mecanisme de formare a Eu-lui. O temă vitală pentru tineri şi adulţi. Prezintă secretele memoriei, fenomenele care construiesc gândurile şi formează oameni care gândesc.

„Fiinţa umană poate conduce o întreprindere sau o ţară, dar, hotărât lucru, nu e uşor să conduci planeta psihică; ce, asemănător planetei Pământ, nu-şi încetează niciodată mişcarea, dar cu o deosebire serioasă, nu întotdeauna urmează aceeaşi orbită, ci are traiectorii imprevizibile.”

Augusto Cury

Medic psihiatru, psihoterapeut, om de ştiinţă şi scriitor. Este unul dintre autorii cei mai publicaţi din lume. Considerat autorul cel mai citit al deceniului 2001-2010 în Brazilia – Folha de S. Paulo, Veja On Line, Isto É. Cele 30 de cărţi ale sale au depăşit 15 milioane de exemplare numai în Brazilia. Autor al teoriei Inteligenţei multifocale, folosită în diferite universităţi, care studiază formarea Eu-lui, rolurile memoriei, construcţia gândurilor. Este unul dintre puţinii gânditori în viaţă, din zilele noastre, a cărui teorie e studiată în cursuri post-universitare, masterat internaţional şi doctorat. Este şi autorul programului Şcoala inteligenţei. Romanul său Vânzătorul de vise a primit, în 2009, în China, premiul pentru Cartea de ficţiune. Însoţiţi-l pe autor pe twitter (@augustocury) şi pe site-ul www.augustocury.com.br. Publicată în peste 60 de ţări.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.045 sec