Farmacologie pentru moase si asistenti medicali

Farmacologie pentru moase si asistenti medicali
Preț: 30,52 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 206
Categoria: Umana

DESCRIERE

Prezentare: Sunt prezentate notiunile esentiale pe care cei care studiaza în acest domeniu ar trebui sa si le însuseasca si sa le detina în domeniul farmacologiei fundamentale. S-a urmarit cunoasterea principalelor clase de medicamente, a notiunilor de baza privind farmacocinetica si farmacodinamia majoritatii claselor de substante active, precum si a indicatiilor, reactiilor adverse si incompatibilitatilor acestora. Sunt expuse si masurile terapeutice de baza care trebuie urmate în anumite urgente medicale, cum ar fi socul anafilactic, crizele hipertensive sau unele intoxicatii medicamentoase. Aceasta carte este utila si celor care au absolvit deja facultati sau colegii în domeniu, precum si tutror celor care doresc sa-si aprofundeze cunostintele de farmacologie.

Cuprins: Farmacologie generala. Farmacologia sistemului nervos vegetativ. Farmacologia sistemului nervos central. Influentarea sistemului autacoid (umoral) si a functiei hormonale. Medicatia metabolica. Medicatia aparatului cardiovascular. Medicatia aparatului respirator. Medicatia aparatului digestiv. Medicatia sângelui. Medicatia aparatului genital. Analgezicele, antipireticele si antiinflamatoarele nesteroidiene. Notiuni generale privind distrugerea fizica si chimica a microorganismelor – dezinfectantele, antisepticele si sterilizantele. Chimioterapicele antimicrobiene.

Adresabilitate: Studenti ai Facultatilor de moase si asistenti, cursanti ai scolilor sanitare postliceale, asistenti medicali, moase, fiziokinetoterapeuti.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.045 sec