Falimentul in relatiile comerciale internationale

Falimentul in relatiile comerciale internationale
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-678-718-5
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 624

DESCRIERE

Tematica abordata in cadrul lucrarii este una complexa, avand in vedere multiplele interferente pe care institutia falimentului le prezinta cu alte domenii juridice si economice.
Utilitatea demersului stiintific se invedereaza in abordarea globala a unor aspecte relevante, care au fost tratate doar secvential in studiile efectuate la nivel national, si in completarea stadiului cunoasterii cu cele mai recente cercetari realizate in plan international.
In cadrul celor 8 capitole este analizata modalitatea in care problemele specifice pe care le implica falimentul transfrontalier sunt guvernate in reglementarile internationale, iar in privinta aspectelor lasate pe seama dreptului intern, s-a procedat la realizarea unui studiu comparativ al normelor elaborate in materie.
Studiul intreprins vizeaza cercetarea problemelor-cheie ale derularii procedurii falimentului in planul relatiilor internationale: solutionarea conflictului de jurisdictii; rezolvarea conflictului de legi; instituirea unor reguli de coordonare optima a procedurilor multiple si de cooperare intre autoritatile nationale.
In vederea omogenizarii dreptului falimentului, se recomanda perfectionarea metodelor de interpretare pentru potentarea unor principii comune, data fiind necesitatea conservarii anumitor particularitati locale, fara de care nu poate fi asigurat succesul procedurii.


Titlu: Falimentul in relatiile comerciale internationale
Autori: Luiza-Cristina Gavrilescu
Editura: Hamangiu
Pagini: 624
Data aparititei: 26 Septembrie 2013
Format: Carte brosata
ISBN: 978-606-678-718-5

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0149 sec