Exercitii si probleme pentru concursul de matematica "Euclid", editia a XII-a, Clasele III-VIII

Exercitii si probleme pentru concursul de matematica 'Euclid', editia a XII-a, Clasele III-VIII
Preț: 10,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 138
Format: 13,5X20
Categoria: Clasa a VIII-a

DESCRIERE

Concursul de matematică EUCLID a luat fiinţă în anul 2001, la iniţiativa profesorilor de matematică de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iaşi. Denumirea acestuia provine de la numele celebrului matematician grec care a pus bazele geometriei plane şi spaţiale şi ale aritmeticii. Însemnata sa operă, Elemente, alcătuită din 13 capitole a constituit, timp de două milenii, cartea de căpătâi după care s-a predat matematica. A fost tradusă în aproximativ 300 de limbi, fiind cea mai citită carte din lume.
Euclid a adus multe contribuţii originale: a enunţat teoreme noi: teorema catetei, a înălţimii (unui triunghi dreptunghic), a concurenţei mediatoarelor unui triunghi, a reciprocei teoremei lui Pythagoras, a teoremei împărţirii cu rest (pentru numere naturale), a descompunerii în factori primi a unui număr întreg (pozitiv); i se datorează noţiunile de semidreaptă, tangentă (la o curbă), cerc mare (al unei sfere), puterea unui punct faţă de un cerc sau o sferă, ca şi denumirile de paralelogram, poliedru, prismă, tetraedru, a formulat definiţii – cele pentru cerc şi sferă rămânând în uz.
Concursul EUCLID se adresează elevilor din clasele III-VIII la Şcolile Generale din judeţul Iaşi, iar anul acesta se află la cea de a XI-a ediţie. Organizatorii şi-au propus ca, prin acest eveniment, să stimuleze spiritul COMPETITIV al elevilor şi să le dezvolte nevoia de cunoaştere şi înţelegere. Concursul se bucură de aprecierea participanţilor pentru probele la care au posibilitatea să între în competiţie:
- proba individuală – oferă posibilitatea fiecărui participant de a-şi demonstra competenţele dobândite în domeniul matematicii.
- proba pe echipaje – dezvoltă abilitatea de a lucra în echipă şi dă posibilitatea fiecărei echipe de a promova imaginea şcolii.
Elevii din clasa a IV-a cu rezultate foarte bune la concurs au posibilitatea să se înscrie la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” fără a mai susţine examenul de admitere în clasa a V-a.
Festivitatea de premiere are loc, în fiecare an, la Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi.
Parteneriatul dintre Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” şi Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi demonstrează încă o dată aprecierea de care se bucură Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” în comunitatea educaţională.

Argument
Programul de desfăşurare al concursului
Comisia de concurs
Autori
Subiecte date la ediţiile anterioare
EDIŢIA a XI-a
EDIŢIA a X-a
EDIŢIA a IX-a
EDIŢIA a VIII-a
EDIŢIA a VII-a
EDIŢIA a VI-a
EDIŢIA a V-a
Probleme şi exerciţii propuse
Clasele a III-a şi a IV-a
Clasa a V-a
Clasa a VI-a
Clasa a VII-a - algebră
Clasa a VII-a - geometrie
Clasa a VIII-a - algebră
Clasa a VIII-a - geometrie
Indicaţii şi răspunsuri
Clasele a III-a şi a IV-a
Clasa a VII-a - algebră
Clasa a VII-a - geometrie
Clasa a VIII-a - algebră
Clasa a VIII-a – geometrie
Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.017 sec