Exceptiile procesuale in noul Cod de procedura civila

Exceptiile procesuale in noul Cod de procedura civila
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012
Pagini: 500
Categoria: Civil

DESCRIERE

Data aparitiei: Septembrie 2012Lucrarea Exceptiile procesuale in reglementarea Noului Cod de procedura civila reprezinta o cercetare stiintifica utila si aproape exhaustiva a uneia dintre institutiile procedurale de ampla incidenta in cadrul procedurii judiciare. Frecventa aplicarii institutiei in practica judiciara reprezinta si motivul care l-a determinat pe autor, avocat de profesie, sa opteze pentru o atare tematica, ce a constituit si teza sa de doctorat.

Autorul nu s-a limitat la o abordare sumara a reglementarilor Noului Cod de procedura civila in raport cu vechiul cod, care a avut parte de o bogata analiza doctrinara, ci a cautat sa identifice si sa exprime opinii care pot jalona si directiile de interpretare in viitor a legislatiei noastre procesuale. O atare abordare reflecta o viziune ampla a autorului asupra exceptiilor procesuale si confera monografiei un accentuat caracter contributiv.

Lucrarea Exceptiile procesuale in reglementarea Noului Cod de procedura civila imbraca un pronuntat caracter practic, cercetarea aspectelor teoretice fiind in stransa legatura cu solutiile din jurisprudenta. Autorul nu s-a multumit sa reproduca dispozitii legislative, opinii din doctrina si solutii din jurisprudenta, ci le-a examinat critic, aducand argumente proprii noi.

Lucrarea valorifica legislatia la zi, indeosebi Noul Cod civil si Noul Cod de procedura civila. Prezentarea comparativa a vechii reglementari in raport cu noile coduri este de natura sa sporeasca interesul teoreticienilor si practicienilor dreptului si prin urmare caracterul aplicativ al cercetarii.

Date tehnice

Titlu: Exceptiile procesuale in noul Cod de procedura civila
Pret: 50,00 RON
ISBN: 978-973-127-910-7
Format: A5
Pagini: 500

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.055 sec