Evaziunea fiscala. Comentarii si exemple practice. Editia 3

Evaziunea fiscala. Comentarii si exemple practice. Editia 3
Preț: 59,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Lucrarea prezinta intr-o maniera practica fenomenul evaziunii fiscale. Pentru o mai buna intelegere a textului legal, cat si a modalitatilor de comitere a infractiunilor, au fost folosite numeroase exemple si cazuri practice. In acest fel, cititorul poate privi legea cu ochii practicianului, poate intelege legea prin prisma realitatilor sociale. Originalitatea abordarii nu rezida doar in ideile expuse, ci si in modul de analiza, care imbina partea de contabilitate cu partea juridica.

Despre editia 3

Editia 3 aduce numeroase elemente noi, unele de mare complexitate, fara a pierde din simplitatea si conciziunea stilului, ceea ce a generat o majorare a volumului lucrarii cu aproximativ 100 de pagini. Necesitatea unei editii noi reiese din practica organelor judiciare care demonstreaza faptul ca modalitatile de sustragere de la plata taxelor si a impozitelor datorate statului au devenit din ce in ce mai sofisticate. Pe langa modalitatile „clasice” de sustragere de la plata taxelor si a impozitelor datorate statului, au aparut anumite metode „profesioniste”, concepute de oameni specializati, care constau in aplicarea frauduloasa a unor politici fiscale sau contabile ori in efectuarea unor inregistrari contabile inexacte.

Din cuprins

cauzele si modalitatile de realizare a evaziunii fiscale
distinctia dintre evaziunea fiscala si optimizarea fiscala
aspecte comune infractiunilor prevazute de Legea nr. 241/2005
infractiuni conexe infractiunilor de evaziune fiscala
frauda fiscala „tip carusel” si implicatiile acesteia

Puncte forte

numeroase exemple si cazuri practice
decizii pronuntate recent de I. C. C. J. in materia evaziunii fiscale (hotarari preliminare pentru dezlegarea unor probleme de drept sau recurs in interesul legii)
ample referinte bibliografice
index alfabetic cu indicarea notiunilor esentiale
tabele sintetice pentru exemplificarea situatiilor expuse

Despre autor

Neculai CARLESCU este procuror-sef al Sectiei de urmarire penala din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti

 
Data aparitiei: 17 Iul 2015
Nr pagini: 544

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0197 sec