Evanghelia lui Nicodim

Evanghelia lui Nicodim
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 170
Categoria: Religie

DESCRIERE

Evanghelia lui Nicodim a fost recunoscuta ca un text extracanonic, dar influenta pe care a avut-o si respectul pe care l-a impus au asezat-o in randul celor mai prestigioase si mai culturale texte.
Evanghelia lui Nicodim a avut multe de oferit: a intensificat realitatea anumitor personaje mentionate in Evangheliile canonice, infrumusetand relatarile Evangheliilor, adaugand noi minuni si dezvoltand ceea ce in textele canonice abia era mentionat.
Venerabila sa varsta, impreuna cu „patronajul” lui Nicodim si, ocazional, cu al altor autoritati bisericesti, au facut-o in ciuda caracterului sau necanonic, o sursa atractiva si de incredere… prin rezumatele sale, a devenit o sursa standard pentru relatarea patimirilor
A fost transformata cu usurinta in omilii, adaptata la contexte istoriografice, transformata sub forma poetica, sectionata si asezata in compilatii agiografice si enciclopedice. Pe parcursul Evului Mediu a fost o lucrare vibranta si plina de viata, dezvoltandu-se si evoluand, invatand si bucurand generatii de cititori.

CUPRINS:

Studiu introductiv. Evanghelia lui Nicodim in evul mediu latin

1.Evangelium Nicodemi si traditiile textuale

2.Evangelium Nicodemi si Scripturile canonice

3.Influenta Evangheliei lui Nicodim

4.Concluzii

Evangelium Nicodemi

Evanghelia lui Nicodim

Anexe
Evanghelia dupa Ioan, cap.3, 1-21
Pontius Pilatus. Epistola ad Claudium
Scrisoarea lui Pontiu Pilat catre Claudiu

Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.044 sec