Evanghelia eseniană

Evanghelia eseniană
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2009
Ediția: a II-a
Pagini: 304
Format: 14,5x20,5
Categoria: Religie

DESCRIERE

În 1928, Edmond Bordeaux Szekely a publicat traducerea cărţii întâi a Evangheliei eseniene sub titlul Evanghelia eseniană a păcii. Aceasta cuprinde numai o treime din manuscrisul aramaic descoperit de el în Arhivele Secrete ale Vaticanului.
Versiunea englezească a acestei prime cărţi a apărut în 1937 şi de atunci micul volum a călătorit în lumea întreagă, a fost tradus în numeroase limbi, câştigând în fiecare an tot mai mulţi cititori.
După aproape cincizeci de ani au apărut Cartea a doua: Cărţile necunoscute ale esenienilor şi Cartea a treia: Manuscrisele pierdute ale Fraternităţii eseniene.
În 1981, a fost publicată postum, respectând cerinţele doctorului Edmond Bordeaux Szekely, Cartea a patra: Învăţăturile Celui Ales. Aceasta cuprinde un alt fragment al manuscrisului care, în aramaică, se află în Arhivele Secrete ale Vaticanului, iar în slavonă, în Biblioteca Habsburgilor din Viena.
Lucrarea de faţă cuprinde textul integral al celor patru cărţi apărute ca volume separate sub egida International Biogenic Society.
Stilul poetic al traducătorului însufleţeşte frumoasele cuvinte ale Domnului Iisus şi ale bătrânilor înţelepţi din frăţia eseniană.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.045 sec