Evaluarea națională 2021 - LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ - Clasa a VIII-a - Florin Ioniță, Florentina Leucuția, Marilena Lascăr, Liliana Paicu, Iulia Stînga

DESCRIERE

Prin volumul pe care vi-l propunem ne dorim ca, familiarizându-vă cu noul model de subiecte, să vă fim de ajutor în pregătirea examenului care vă aşteaptă la final de gimnaziu.
Cartea are două secţiuni.
Prima secţiune cuprinde 35 de teste repartizate astfel încât să urmărească pas cu pas parcurgerea materiei predateîn clasaa VIII-a.
Aşadar, pentru fiecare săptănă a anului şcolar am pregătit câte un test pe care să-l rezolvaţi în cele 120 de minute cât durează proba de examen. Desigur, între noutăţile săptămânii sunt de fiecare dată incluse, conform programeiconţinuturi studiate în anii anterioriastfel încât niciun test nu va cuprinde doar cunoştinţe ale momentului.
Testele 1 - 7 valorifică în mare parte materia celui de al doilea semestru al clasei a VII-a, predată online, şi caretocmai de aceea, se recomandă a fi reluată în prima parte a noului an. Celelalte 28 de teste sunt ordonate astfel încât să fie rezolvate în continuare, săptămânalîn ritmul în care se avansează cu predarea materiei clasei a VIII-a.
A doua secţiune cuprinde soluţii ale unora dintre exerciţiile testelor -şi ne referim aici la itemii obiectivi (cu alegere duală sau multiplă)-, dar mai ales recomandări privind „paşiide urmat pentru rezolvarea unor cerinţe mai complexecare îşi propun să evalueze în primul rând abilitatea de a comunica logic şi corect în limba română. Aşadar, este vorba nu despre memorare în vederea reproducerii unor compuneri-tipci de redactarea textului scris de diverse tipuri şi dimensiuni, în acord cu anumite cerinţe ale programei de examen.
Mult succes!
Autorii

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0155 sec