Evaluarea Nationala 2015 Matematica - 164 de Teste

Preț: 16,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 212

DESCRIERE

Lucrarea de fata vine în sprijinul elevilor care se pregatesc pentrtu evaluarea nationala în vederea admiterii în liceu sau pentru recapitulari si evaluari curente si finale, fiind în conformitate cu programele scolare actuale elaborate de Ministerul Educatiei Nationale si de Centrul National de Evaluare si Examinare.
Evaluarea nationala a elevilor din clasa a VIII-a reprezinta un eveniment deosebit în viata unui adolescent. Dificultatea testului nu consta numai în natura subiectelor, ci mai ales în încarcatura psihica, cauzata de consecintele finalizarii testarii, punctajul obtinut având o pondere însemnata în acceptarea la liceul dorit.
Autorii lucrarii apreciaza initiativa Centrului National de Evaluare si Examinare prin Evaluarea Nationala din anii 2010 si 2011 de a face primii pasi catre evaluarea de tip PISA în directia formarii competentelor specifice studiului matematicii în gimnaziu prin formarea obisnuintei elevilor de a apela la concepte si metode matematice în abordarea unor situatii cotidiene sau pentru rezolvarea unor probleme practice. De aceea, autorii s-au straduit prin numeroase probleme propuse sa raspunda la întrebarea care se pune tot mai frecvent: „La ce este utila matematica?”
Structura cartii pe ani de studiu permite actualizarea si fixarea într-un timp scurt si în mod sistematic a cunostintelor acumulate în clasele V–VIII prin breviarele realizate la fiecare notiune semnificativa din Programa de Evaluare Nationala, 2015.
De asemenea, lucrarea poate fi utilizata zilnic în pregatirea curenta a elevilor precum si pentru evaluare sumativa începând cu clasa a V-a.
Primele 123 teste sunt grupate pe clase, si cuprind probleme care asigura parcurgerea continutului programei pentru evaluare nationala elaborata de Ministerul Educatiei Nationale, prin O. M. Nr. 4431 din 29. 08. 2014, iar urmatoarele 41 de teste sunt modele asemanatoare cu cele pe care elevii le vor întâlni pe foaia de examen.
Parcurgerea gradata a continutului programei actuale, ofera atât elevilor cât si profesorilor care le îndruma pregatirea, o eficienta recapitulare sistematica a notiunilor studiate în cei patru ani de gimnaziu; exercitiile si problemele sunt astfel grupate încât sa asigure o pregatire gradata si din punct de vedere al dificultatii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0158 sec