Evaluare Limba Romana 2013. Teste pentru portofoliu clasa a IV-a

DESCRIERE

Lucrarea este împartita în unsprezece unitati de învatare. Fiecare unitate de învatare este formata din texte literare sau nonliterare pe baza carora au fost formulate exercitii conforme cu programa. Elevii au de rezolvat exercitii de scriere imaginativa: pe baza unor imagini, acestia trebuie sa alcatuiasca texte mai lungi sau mai scurte, în functie de cerinta. Astfel elevii învata sa faca aprecieri asupra unor situatii sau fapte, sa formuleze opinii personale si sa gaseasca argumente care sa le sprijine opiniile. De asemenea, ei trebuie sa scrie corect, lizibil si îngrijit, sa utilizeze corect semnele de punctuatie învatate.
Cartea mai contine exercitii de observare, completare, alegere, de punere în corespondenta, exercitii care solicita memoria, imaginatia si creativitatea elevilor, dar si exercitii de gramatica.
La sfârsitul fiecarei unitati de învatare se gaseste un test sumativ pentru evaluare pe parcursul anului scolar. De asemenea, la sfârsitul cartii se gasesc zece teste sumative finale pentru o evaluare finala a elevului.
Atât testele sumative pentru fiecare unitate de învatare, cât si testele sumative finale sunt elaborate dupa modelul testelor PISA (Programul international de evaluare a elevilor). Prin parcurgerea acestor teste, elevii vor putea sa-si sistematizeze cunostintele, iar profesorii sa evalueze nivelul de pregatire al elevilor atât pe parcursul anului scolar cât si la sfârsitul acestuia.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.066 sec