Eu şi timpul. Viaţă, vocaţie, viziune

Eu şi timpul. Viaţă, vocaţie, viziune
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 256
Format: 13x20
Categoria: Memorii/Jurnal

DESCRIERE

„Dar cine sunt băieţii aceştia?“ se întreba cineva uluit, într-un film cu Robert Redford şi PaulNewman. Într-o altă formă, eu îmi consumasem de mult o astfel de mirare, pela începutul anilor ’60, când, într-o zi, mi-a fost dat să aud un glas neobişnuit urechilor noastre, dedate la trilulilurile muzicii uşoare a epocii. Era o voce gravă, răscolitoare, care te soma, parcă, să nu mai stai, să alergi către Chemarea mării. Nu mică mi-a fost uimirea când am descoperit că posesoarea era o liceană, mai mică decât noi, studenţi pe acea vreme. Oricum, aparţineam aceleiaşi generaţii. Prilej de mândrie, pentru că, alături de câteva filme, de Cinematecă, de poeţii şaizecişti, Margareta Pâslaru, cu harul ei, ne-a conectat la suflul minunaţilor ani ’6o ai Europei, de care nu ne mai simţeam atât de departe. Am avut privilegiul de a-i urmări în timp evoluţia, tenacitatea, pasiunea şi inteligenţa cu care şi-a construit o carieră cum nu sunt multe în spaţiul nostru. Dar ce spun eu „şi-a construit“... Ea şi-a îngrijit-o precum pălmaşii, trudind zi de zi, sădind, explorând, apropiindu-se de limite, tatonându-le doar pentru a le învinge, ferindu-şi viaţa de urâtele atingeri ale privirilor joase. Poate de aceea cântecele ei transmit, dincolo de toate, şi fiorul unei experienţe a curăţeniei sufle­teşti, trecute prin bucurie, seninătate, generozitate, dar şi prin încercări, nelinişti, temeri, luări de la capăt. Mereu şi mereu. Cartea de faţă închide în paginile ei o carieră şi o viaţă care nu s-au concurat niciodată. S-au împăcat de la bun început. Secretul aparţine numai şi numai artistei.
Magda Mihăilescu(…) „Am considerat parcurgând paginile de creaţie ale doamnei Margareta Pâslaru că domnia sa face parte din clasicismul muzicii româneşti prin valoarea compoziţiilor pe care le are.“ (…)
Prof. dr. MIHAI COSMA
25.11.2010, TVR 3

„Margareta Pâslaru atestă disponibilităţi interpretative majore în Tunelul.“
CĂLIN CĂLIMAN
Contemporanul, 1966

„Părerea mea este că ce a reprezentat Maria Tănase pentru muzica populară, Margareta — un unicat detalent — este pentru muzica uşoară şi va rămâne înscrisă în istoria marilor artişti.“
PAUL URMUZESCU
CD „Margareta forever“, 2006

„Margareta este o mare, mare artistă.“
ELISABETA BOSTAN
Evenimentul Zilei, 24 septembrie 2008

„Margareta Pâslaru — Un mit al muzicii uşoare româneşti.“
GEORGE GRIGORIU
Super Magazin, Anul 2, Nr. 7 (25), 1994


Anul apariţiei: 2012
Număr pagini: 256 / Format: 15,2 × 22,5 cm
Copertă: Griffon and Swans (www.griffon.ro)
ISBN: 978-606-588-307-9

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.050 sec