EU,… JAPONEZA! Jurnal de călătorie la Tokyo

EU,… JAPONEZA! Jurnal de călătorie la Tokyo
Preț: 24,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8623-95-5
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 223
Format: 13x20
Categoria: Memorii/Jurnal

DESCRIERE

Eu,... japoneza! Jurnal de calatorie la Tokyo - Marina Almasan

... Japonia mea a funcţionat ca o respiraţie gură la gură, salvându-mi disperarea că trăim vremuri letale, că omenirea nu mai are nicio şansă, că va pieri înghiţită de propriile capcane şi că degeaba Lumea merge „înainte”, căci se îndreaptă, de fapt, spre „înapoi”…

Fragmente:

... vorbind însă cu unii şi cu alţii, m-am gândit că ar fi interesant să glosez puţin pe tema „variantei japoneze" a acestei sărbători şi, în general, pe tema lui Cupidon.

In Japonia, de Sfântul Valentin, nu bărbaţii le fac daruri femeilor, ci lucrurile stau exact invers: femeile sunt cele care „se afirmă", dăruindu-le bărbaţilor, în generai, ciocolată.

Generozitatea japonezelor face ca, în această perioadă, marile companii producătoare de ciocolată să înregistreze peste 50% din vânzările întregului an!

Dar nu vă grăbiţi să-i invidiaţi pe bărbaţii japonezi! Nici ei nu scapă de cadouri, căci companiile japoneze îşi exersează inventivitatea şi pe pielea lor.

Astfel că, din raţiuni în primul rând comerciale, în Japonia a fost „pusă pe picioare" o nouă sărbătoare: „White Day", adicătelea „Ziua albă".

Ea a fost programată pe 14 martie, zi în care bărbaţii le dau femeilor, cum ar veni, „înapoi" ciocolata primită cu o lună înainte, adică de Sf. Valentin! Şi pentrua evita situaţii...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.045 sec