Etruscul

Etruscul
Preț: 49,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 456
Format: 14,5x22,5
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere de Teodor Palic

Etruscul — bestsellerul international al lui Mika Waltari, autorul romanelor Egipteanul si Amantii din Bizant

Etruscul (1955), a carui actiune este plasata intre 520 si 450 i.Chr., este un incitant roman de aventuri avind toate ingredientele genului – calatorii riscante, lupte, intimplari rocambolesti –, dar si un mare roman initiatic, in care eroul, Turms, ajungind in Etruria, isi descopera adeva­rata identitate si accepta sa se supuna destinului ales de zei. Si, nu in ultimul rind, Etruscul este o enciclopedie romantata a civilizatiei medi­teraneene a acelor vremuri. Romanul a fost tradus in peste douazeci de limbi.
„Mika Waltari imbina in mod magistral reconstituirea istorica si imaginatia debordanta cu talentul unui povestitor de mare clasa.” (Thomas Sugrue, Time Magazine)
„In Finlanda putini scriitori au avut parte, inca din timpul vietii, de o atit de mare admiratie din partea cititorilor. Mai in toate casele, cind se vorbeste despre Waltari, oamenii il numesc pur si simplu Mika.” (Paavo Rissanen)

„Chiar daca ceea ce am scris va disparea, chiar daca cerneala se va dizolva, chiar daca hirtia de stuf se va farimita, chiar daca limbile in care am scris se vor fi sters din memoria oamenilor, scriind aceste carti, am legat fiecare piatra a vietii mele de intimplarile pe care vreau sa mi le amintesc. Ma voi regasi atunci cind ma voi intoarce.” (Mika Waltari)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.047 sec