Este dumnezeu fericit? Eseuri

Este dumnezeu fericit? Eseuri
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-588-695-7
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 408
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Leszek Kołakowski a fost un filozof polonez, cu toate implicaţiile acestui statut intelectual. În 2009, când a trecut în lumea drepţilor, era celebrat universal drept filozoful „Solidarităţii“, gânditorul care, alături de Papa Ioan-Paul II şi disidenţii polonezi, a formulat ideile ce au dus la apariţia unei mişcări sociale non-violente antitotalitare, o revoluţie a clasei muncitoare, poate unica, dacă a existat vreuna vreodată, care a generat căderea regimului comunist în Polonia şi a declanşat transformările din 1989.

Scriitor desăvârşit şi teoretician captivant, Leszek Kołakowski a încarnat ceea ce Thomas Mann definea drept nobleţea spiritului. Istoricul Tony Judt l-a numit corect „ultimul cetăţean ilustru al Republicii Literelor din secolul XX“. Ceea ce face gândirea lui Kołakowski atât de interesantă este vibranta ei viaţă interioară, modul original de a impune asocieri intelectuale şi prezenţa permanentă a unei perspective morale. Kołakowski a rămas fidel principiului că adevărul există şi nu poate fi divizat în elemente care se află în conflict.

În toată opera sa, mărturie a căutării neobosite a demnităţii într-un secol în care a renăscut barbaria şi regimurile totalitare au ucis milioane de oameni în numele unor minciuni ideologice fetişizate, Leszek Kołakowski a apărat eroic valori precum libertatea, civilitatea şi responsabilitatea.Vladimir Tismăneanu


Titlu original: Is God Happy? Selected Essays

Traducător: Constantin Geambaşu, Mihnea Gafiţa

Copertă: Griffon and Swans, www.griffon.ro

Anul apariției: 2014

Număr pagini: 408

Format: 13,00 × 20,00 cm

ISBN: 978-606-588-695-7

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.040 sec