Enciclopedia Universală Britannica Vol. 14

Enciclopedia Universală Britannica Vol. 14
Preț: 19,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2011
Pagini: 360
Format: 14x21

DESCRIERE

ENCICLOPEDIA UNIVERSALĂ BRITANNICAConţine articole care încep cu litera S, de la satrap la stil.Satrap

Guvernator provincial din Imperiul Ahemenid. Darius I (d. 522–486 î. Hr.) a stabilit 20 de satrapii, care plăteau un tribut anual. Numiţi de rege, satrapii făceau, de obicei, parte din familia regală sau din nobilimea persană şi îşi menţineau funcţia pe o perioadă nedefinită. Ei adunau taxele şi, fiind cea mai înaltă autoritate juridică, erau responsabili pentru siguranţa internă, precum şi pentru formarea şi menţinerea armatei.

Controale regulate vegheau la împiedicarea abuzurilor de putere, dar, după a doua jumătate a sec. V î. Hr., odată cu slăbirea autorităţii centrale, satrapiile au devenit practic independente. Alexandru cel Mare şi succesorii săi au menţinut satrapii.stil misionar sau misionar spaniol

Stil arhitectonic specific misiunilor stabilite de călugării franciscani spanioli în Florida, Texas, Arizona, New Mexico şi, mai ales, în California (1769–1823), SUA. Arcadele erau bogat ornamentate, dar, în general, stilul se caracteriza prin stucaturile albe, simple, geometrice, în combinaţie cu ferestre în ogivă şi interioare decorate cu simplitate. Stilul misionar se mai referă şi la un curent iniţiat de Gustav Stickley, la începutul sec. XX. El a lansat pe piaţă o linie de mobilier şi decoraţiuni masive din stejar, inspirate din cele ale misiunilor spaniole, precum şi proiecte de case pentru cei cu venituri modeste.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.026 sec