Elemente de Teoria generala a dreptului pentru invatamantul economic. Caiet de seminar

Elemente de Teoria generala a dreptului pentru invatamantul economic. Caiet de seminar
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 352
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Lucrarea Elemente de Teoria generală a dreptului pentru învăţământul economic. Caiet de seminar îşi propune să faciliteze cunoaşterea, înţelegerea şi însuşirea problematicii fenomenului juridic, a dreptului privit în ansamblu, în contextul identificării constantelor realităţii juridice, dar şi a elementelor dinamice care se manifestă în prezent. Sunt analizate: conceptul dreptului, principiile şi funcţiile acestuia, relaţiile dintre drept şi stat, ramurile dreptului, urmărind identificarea principalelor instituţii care aparţin ştiinţei juridice.
Caietul de seminar se adresează studenţilor/masteranzilor de la facultăţile cu profil economic, dar şi tuturor celor care doresc să dobândească cunoştinţe elementare de drept. Apreciem că în condiţiile economiei de piaţă şi ale democraţiei participative, cunoştinţele de drept sunt absolut necesare pentru punerea în valoare a intereselor cetăţenilor în raporturile lor cu alţi cetăţeni şi cu instituţiile statului.
Fiecare capitol cuprinde scurte sinteze, bibliografia elementară pentru aprofundarea materiei, termeni şi cuvinte cheie, scheme şi teste de verificare a cunoştinţelor (teste grilă, întrebări, analize, comparaţii).
Lucrarea urmăreşte să dezvolte deprinderile studentului/masterandului de a opera cu noţiunile specifice dreptului în context practic, punând accent pe munca proprie de cercetare şi pe înţelegerea unor noţiuni în comparaţie cu altele.
Data aparitiei: 30 Noi 2010
Nr pagini : 352

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.017 sec